Sunday 29/7. Time for pictures. 30 jul ’07

Ja dan nu eindelijk wat foto’s. Ik heb even de beschikking over Johans PC.  Dus kan ik de te plaatsen artikelen voorbereiden en later uploaden.  Met een snellere laptop ook een wat snellere verbinding met wat minder $ erin te gooien. ’n Biertje voldoet.

De volgorde van de plaatjes is wat willekeurig,

200707140001
Een mooi plaatje van Lake Atlin.
Mooi plaatje met First Island op de voorgrond.
t locale koffiehuis in Atlin met bakkerij keukentje in de kelder.
De WFA (wilderness First Aid.) les buiten in het zonnetje. 40 uur les in een week. Hiervan veel praktijk met aan het eind in 3 series praktische tests in de wildernis. Hierbij 1 keer optreden als 1e hulpverlener, 1 keer als assistent en 1 keer als hoofd van de reddingsgroep. Tot slot nog een pittige schriftelijke Multiple choice test met 50 vragen in het engels. En daar was het certificaat. Uiteindelijk wordt dat na een week hard werken wel ’n felbegeerd papiertje.
Dsc_0066
Vincent poseert met onze docente Dr Joanne Leung. Zij draaide er niet omheen. ’t Ging om de knowledge and skills.
Dsc_0067_1
Op woensdag sloegen we op mijn verzoek ’n dikke 2,5 kg zalm aan de haak. Ik overtuigde de groep ervan dat vis niet was te bewaren en dat deze dus met z’n 4’n op moest. Heerlijk.

 

Dsc_0081_1
Victim

 

Dsc_0092
Victim again.

 

Dsc_0104_2
Ons weerstation. ’n Dikkesteen hangend
Dsc_0109_1
in de 3/poot.? Hier de les aan de jeugd in de omgeving. Met natuurlijk verklarende tekst.
Dsc_0152
Ook zelf aan het werk.

 

Dsc_0167_1
En nog meer . Victim
Dsc_0180
En op de terugweg naar ons kamp, ik kijk naar boven op het rif langs de Yukon en denk eerst wat een grote hond met allemaal kraaiachtigen en eksters rondom hem. Nog eens goed kijken en ik roep een beer. Iets verder komt het van de 60 meter hoge klif naar beneden. Ik zoek gelijktijdig ’n vluchtweg en m’n fotocamera. Eerst wat plaatjes. De kraaien komen circelend dichterbij maar de beer ’n vrij kleine grizzly zien we eerst niet meer. Iets verder zien we hem in een keer aan de voet van de bult uithijgen. We kijken nog even, waarschuwen wat voorbijgangers en iemand die ’n Ranger wil waarschuwen. Per slot is onze camping op 1 km afstand. ’s Nachts nog wel enkele keren eraan gedacht. De voedselbak staat 2 meter naast me.
Dsc_0188_2
iets verder deze prachtige regenbogen.
P7170003
Met de kayak ernaar toe. geweldig als dat een beetje wil. Wat een watervlakte. 250 x 8 km. Soms wat breder soms wat smaller.
P7170007
Met de kayak ernaar toe. geweldig als dat een beetje wil. Wat een watervlakte. 250 x 8 km. Soms wat breder soms wat smaller.

 

P7180199
Rustplek halverwege de berg van 6000 foot. Niet zo hoog wel lastig te beklimmen. ’t Is niet Zwitserland.

 

P7180210
Wel een bijzonder uitzicht

 

P7180202
Halverwege de berg. ’n Boer met kiespijn en migraine.
P7200034
Een inkijkje in het kamp. Een dichte tent is wel gewenst. ’t stikt er van de muggen.

 

P7200037_2
Camp Chaos. Ook hier van boven af gezien.

P7200254

 

 

Koffie bij Kershaw’s, 

Na aankomst terug in Atlin alles op de kant trekken en opruimen. Daarna eerst een kop koffie bij Kershaw. De lokale bediening is al gauw onderdeel van onze wildste dromen. Gaat dat dan nooit over…..

Kortom al weer een enerverende eerste 2 weken. Morgen vroeg op voor de wildwater WRT-A kayak resque cursus. ’t Is ook koud water 5 graden dus een dry/suite aan welke zo lek is als een mandje.

Kieken wat ’t wordt.

Groetjes uit Whitehorse Yukon Canada

5 gedachten over “Sunday 29/7. Time for pictures. 30 jul ’07”

 1. Heej dokter Leo,

  Ziet er gaaf uit! Zowaar zelfs jij staat er op. Hier is iedereen nu op vakantie en hou ik je stoel af en toe warm. Hou jij mijn plekje daar een beetje warm?

  groetjes Ulrik.

 2. Hoi Ulrik,
  Blijf niet te lang op die stoel zitten met dat hoogpolige tapijt. Straks ga je ’t anders weer missen.
  Vandaag de eerste beginselen van Swift Water Resque ondergaan. Dat was nog te doen. Het begint met 4 formulieren doorlezen en overal tekenen dat je alle gevaarlijke dingen uit eigen vrijewil doet, dat je weet wat je allemaal kan overkomen en alles wordt opgenoemd, dat allemaal zonder dat ik m’n advocaat alles eerst kan laten doorlezen. Vervolgens knooptechnieken, had ik al eens gehad bij de SBN. Hijstechnieken om mensen uit een ravijn te katrollen en zo. Mensen uit het water trekken met reddingslijnen. Tot slot een wet- en drysuit uitzoeken met schoentjes en zo want ’t water is dam’nd koud. Vervolgens enkele filmpjes en tekeningen van allerlei stromingen in het water en hoe je eruit kunt komen. Daarna ’n boek met theorie en 15 gouden regels. Daarna droogoefenen met reddingslijnen aanbrengen en throwbags met reddingslijnen gooien. Toen ’t water in en eerst zelf oefenen om in wildwater aan de kant te komen en ook om er wat aan gewend te raken. Morgen komen de bijzondere zaken welke je in het water kan tegen komen. Bijzondere stromingen. Eind van de week leiding geven als examen bij een praktische reddingsoperatie en ook weer een theoretische test.

  IK BEN ZO WEER AAN VAKANTIE TOE!

  Doe iedereen de groeten,
  Leo

 3. Hallo Leo,
  Wildwater kajakken das het mooiste wat er is, kun je al eskimoteren? Ik weet uit ervaring dat het niet prettig is om ondersteboven een wilde rivier af te denderen. Het vereist wel doorzettingsvermogen, maar dat heb je wel.
  Ik hoop dat je de boel heel houd.
  Veel succes !!!

 4. brrrrr

  Ik vroeg je om mijn plekje warm te houden. Maar DAT water is wel erg koud! Gelukkig heb je Beltrum ijskoud overleefd dus dan zal dit ook wel lukken.

  Wel heel breed die opleiding. Maar je doet het tenslotte ergens voor.

  Ik denk niet zo zeer dat je zo weer aan vakantie toe bent maar aan die lekkere warme stoel met hoogpolig tapijt 😉

  groetjes Ulrik

 5. Heeej, klinkt leuk en de foto’s zijn helemaal super gaaf!
  Stoer man! Krijg ook weer outdoorkriebels, hehe! Gelukkig dit wknd er even uit: wordt super mooi weer hier dus lekker wandelen met mami!
  Jij nog veel plezier! Dikke SMAK

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s