The movie. 15 aug 07

De Film.

Zoals al gememoreerd is er een filmcrew neergestreken in Atlin. Sterker nog zij logeren ook bij ons in de Cabin van Bart en delen de dish. Vanavond was dat geen probleem. ’n Mevrouw die erbij is heeft een heerlijke zalm maaltijd gekookt welke met de witte wijn prachtig wegspoelde. Momenteel worden de opnames gemaakt van de voorbereiding op een tocht van ’n dag of 10 door de wilderness van twee 13 jarige jongens met Bart. Natuurlijk gaat de filmploeg mee. Ik zie dat zowel de jongens als de filmploeg nog niet doen zoals Bart dat graag zou zien. Misschien met een aangepast programma.

Dsc_0489 Vannacht was de eerste nacht van de jongens dat zij in een tent achter Bart’s cabin zouden slapen. Dat leverde voor de een gelijk een probleem op. Hij heeft de gehele nacht lopen kloten rond het huis behalve in de tent. Hij loopt met een behoorlijk angstcomplex rond voor buiten slapen en wellicht beren. Hij had gisteravond al geen oren naar buiten slapen en verzon onophoudelijk argumenten om binnen op de bank te gaan liggen. Vandaag is hij door deze en gene behoorlijk toegesproken. Nu zit hij te apegapen op de bank. Wellicht dat hij door slaap overmand vannacht de moed verzameld. De Telegraaf journalist Rob Hammink zegt dat a.s. zaterdag een artikel in de Reiskrant van de Telegraaf een pagina artikel volgt. Ben benieuwd. De film of documentaire zal tzt volgen. Als ik het aan de weet kom bericht ik. Leo

4 gedachten over “The movie. 15 aug 07”

 1. hmmm.
  Dat is weer een goede test voor jou Leo! Inspirerend leiderschap om een dertienjarige stadsjongen zover te krijgen toch buiten te slapen.

  Goede reis terug.

  groetjes Ulrik

 2. Dat is gelukt. Ik heb ’t boek nog eens doorgelezen. Op mijn advies hebben de andere gidsen hen met de hele rotzooi naar buiten gegooid en ’n kompas koers richting tent meegegeven. (grapje)
  De ” grote bek van die haagse snotjongens” wordt raps minder. Zeker nu hun uitrusting is gecontroleerd en op vele punten kritiek oogstte.
  groetjes Leo

 3. Ulrik
  Eigenlijk was z’n planning dat zij zouden komen als wij weg waren. Dat liep dus even parallel. Bart gaat met hen 14 dagen de busch in. De Telegraaf journalist laat zich na 7 dagen weer uitvliegen onder het mom dat hij z’n stukje moet inleveren. Voor Bart zal het wel een fors stukje publiciteit op moeten leveren.
  Marc Bezem gaat vanaf vandaag de Paradise trail lopen met 3 mannen. Ik heb de route gezien en dat is een zeer fraaie. Eerst kayakken naar ’t uiterste zuiden van Lak Atlin. Daar ’t gros van de proviand in depot zetten. Parasiae mountain op en weer terug. Vervolgens de rest van ’t proviand ophalen en kayakkend via Torres Channel weer terug.

  Oja waarom heeft hij deze boys geselecteerd. Dat is ’n moeilijke vraag. Waarschijnlijk heeft hij hen hoger ingeschat op basis van de Haagse bluf. De een ging wel eens naar een (karate) sportschool maar is 10 kg te zwaar nog steeds (alhoewel hij al 6 kg zou zijn afgevallen) de ander is de zoon van ’n sponsor (buitensportzaak in Wassenaar). Die man heeft ook de uitrusting verzorgd. Zo hier en daar onverantwoord. (slaapzakken tot comfort T = 0 graden) Dat zou zo iemand op basis van de instructies van de Haas beter moeten weten. Maar misschien wil hij de fysieke (en wellicht ook de psychische) toestand van de Nederlandse jeugd wel aan de kaak stellen? Wie weet, de Haas , is een lastig te doorziene baas….

  Groetjes nog immer uit Whitehorse maar de countdown ends soon….
  Leo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s