"Mount Robson" Okt. ’08

Idd het hoogste, ’t mooiste, ’t Beste from what you can get in the Rockies.

Vandaag, stond al enkele dagen vast, zou het weer slechter worden. Het was de gehele dag mooi bewolkt met een schraal zonnetje maar toch wel warm. Ik dacht we ontsnappen. Om 17 uur vanavond was het echter zo dreigend dat we ons beiden snel douchten en in de camper gingen. Dicht bij de wifi zender en droog. Het waaide even fors en nu regent het. Al met al viel het mee. Maar morgen, 3/11, naar de andere kant van de berg, aan de oostkant van de Rockies of er eigenlijk middenin. Daar heb je totaal ander weer dan hier. Eigenlijk nauwelijks weerskontakt, denk ik. We gaan naar Jasper en daarna Hinton. Ik weet nog niet hoever we komen.

Vandaag een River safari gedaan in een snelle motorboot. Onze gids is een jonge Nw. Zeelander die de wereld afreist en hier en daar werk vind. Toch gids hij aardig en behoorlijk onbekommerd. Hij schijnt geen angst, wellicht wel respekt te hebben voor de beren.

Lake_3

En wat schetst onze verbazing: 3 zwarte beren gezien.  Een mannetje en een vrouwtje. Scharrelend langs het strand. In het water vissend en op de kant stenen omdraaien zoekend naar kreeftachtigen. Dan weer even het bos in voor bessen. We naderen met ’t bootje het strand tot op 7 a 8 meter. Als zo’n beer het echt wil zijn we kansloos. Voordat wij de kans hebben om te starten, om te draaien en wegwezen zijn we 30 sec. kwijt. Hij/zij is in 10 sec bij ons. Maar de gids blijft cool dus wij ook.

Beer1_4

Later zagen we ook een bijna 2 jarig jong. Deze was van het vrouwtje maar was al verstoten. Bleef toch nog wat rondhangen om nog wat laatste pedagogische puntjes op te pikken alhoewel moeder hem heel strikt afwijst.

Beer2_3

En ook nog een visarend. Een prachtig volgroeide vogel. Ik zag ‘m in z’n vaste topje van een den. Op de hoek zodat hij een wijds gebied kan overzien. Het gehele meer was overigens zijn territorium.

Eagle2_4

Nu staan we in Valemount, who cares? Eigenlijk op de meest nette campground sedert Vancouver. Vorig jaar verteld de bejaarde beheerster, brandde naast ’t office gebouw de werkplaats, houtopslag, de woning en enkele auto’s etc af. Toen beval de eigenaar om alles op te ruimen, de firepits werden gesaneerd. Oorzaak was bliksem inslag en de rommel overal. Nu dus orde, groene grasveldjes, nette RV aansluitingen, uiteraard wifi en snel. Dus wat wil je nog meer. Ik had nog een hike willen doen vanmiddag, maar het dreigende weer en m’n meteorologische kennis heeft dat voorkomen. Gelukkig.

Morgen Mnt. Robson en de pas naar ’t oosten door. Daar bericht ik verder, wellicht via het wifi systeem van BLC (Blue Lake Center).

Groetjes Leo & Riny 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s