"Hot Spring" in de herfst Okt.’08

Voor het vertrek vanuit BLC (Hinton AB) nog even gesproken met Maud, de francaise. Zij doet de webdesign voor BLC, terwijl Brian, de tekstcontrole uitvoert. Maud zal nog een jaartje blijven maar heeft haar wolf al gezien met Gait! (Bleek later 3 weken.)

Na nog kennis gemaakt te hebben met Sandy vertrekken we.

Webdesign

Natuurlijk willen we de prachtige Columbian Icefields Parks Road niet missen dus we gaan niet via de highway 40 naar het zuiden maar gaan rechtsaf richting Jasper.

In Jasper nog even rondgelopen maar de winkeltjes komen je de……uit. Op naar de glaciers. Genoten van de schitterende vergezichten en de bergen. Vers wit besneeuwde toppen.

Dan komen we natuurlijk op de gletsjer. Indrukwekkend hoeveel deze in 100 jaar is ingekrompen.

Icefieldparkway

De Columbian Ice Fields van een afstand. Enige tijd te gaan voordat je erop staat. Uit respekt voor de natuur en eigen leven niet verder.

Gletsjer1

maar uiteindelijk ook zorgt voor smeltwater voor deze magistrale waterval.

Cascade

Riny heeft 't 30 jaar geleden gezien. Ik 2 jaar gelden nog 'ns.

Kalf

We zien geen beren maar wel wapities (kudde), mule deer, deer, mountain goats, geen moose, eendjes.

Eendjes

Da's jammer. Geen big horns, is ook lastig zoeken als je achter het stuur zit maar wel een prachtige Wapiti bull welke alert, maar in de wetenschap dat alle vrouwtjes uit de kudde, wel 15 stuks, een beurt hadden gehad en tevreden ligt te herkauwen. Die overleeft de winter wel.

Bull_2

Riny1

Tussendoor altijd tijd voor een versnapering.

Lr_2

In Banff idem dito. Is nog wat extremer en extravaganter. Dus diep in de hot spring gedoken, een eind de berg op, in een gehuurde zwemtent tussen de Jappen. Ook hier. We hebben er een half uur in water van 39 graden liggen zweten totdat we gerimpeld als de overige 80-jarigen, die op dit seizoensmoment dit publiekspunt bezoeken, er geschrokken uitsprinten, afdrogen, omkleden in de hitte en bezweet in de inmiddels opgestoken sneeuwjacht onverhoeds snel onze camper weer inblazen.

Hotspring_ls

Nog ff een RV camping zoeken, 'n wijntje en diep onder de dekens want het zou wel eens behoorlijk koud kunnen worden. 's Nachts hoor ik de coyotes weer rond en over de camping huilen. Geen wolvengehuil helaas. Ik probeer 'n imitatie in de camper waarvan ik alleen van Riny heftig respons krijg.

De andere morgen, onze camper zat onder de verse sneeuw, samen de berg op geweest. 'n Leuke hike van een paar uur. De commercie in Banff links laten liggen waarna de koffie werd uitgesteld tot uiteindelijk bij Husky , 'n ordinair tankstation keten. Verongelijkt 'n vette hamburger, (nee helaas denk ik niet van eland, ree  of cariboe vlees) verorbert. 

Vanmiddag, 8 okt, dus doorgereden naar Calgary. Morgen de camper inleveren, doorshuttelen naar centrum Calgary, nog even rondneuzen, 'n hotel zoeken en dan vrijdagochtend "back home" via Frankfurt.  Zaterdagmiddag weer thuis….

Ik zal Canada missen….

Gr. Leo & Riny

H

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s