Vertrek 28 april 2009

Op 28 april 2009 vertrokken we vroeg in de ochtend in alle stilte vanaf Huize Slütter in Vorden. Ernst en Diny en onze 3 meiden brachten ons weg. De meisjes met Martine aan het stuur en Egbert in de kleine auto. Moeiteloos vonden ook zij de weg naar Schiphol.

’t Afscheid was moeilijk, we wisten natuurlijk dat dat komen ging en onverbiddelijk moet je op een gegeven moment door de douane en dan ben je weg. Medio juli komen de meisjes alweer naar ons toe om te zien waar we uithangen.

Nog maar net in het vliegtuig naar Londen melding van 2 uur vertraging wegens mist in Londen. Altijd Engeland denk je dan. 2 uur in dat ding zitten wachten. Uiteindelijk dan toch de take-of en halen we net ’t vliegtuig naar Calgary. Daar hebben we ’n uur om over te stappen. Ik bedenk me onderweg dat we ons waarschijnlijk daar al bij Immigration moeten melden i.p.v. na de vliegreis in Edmonton. Dat blijkt ook waar te zijn. Dus met 425 man uit het vliegtuig en verdelen voor de 4 douane posten welke tergend langzaam werken. We zien al aankomen dat we de aansluiting niet halen. Eindelijk door de douane welke ons ook naar de Immigratie stuurt. We melden nog wel dat we ’n connecting flight hebben maar er rest ons niets anders dan de procedure te doorlopen. Er gaan volgens de madam genoeg vliegtuigen. Hetgeen volgens insiders 2 x 30 min duurt handelt zij echter in 15 min af. Snel de koffers ophalen en weer inchecken. Al rennend zijn we de als laatste in het kleine 2 motorige turbopropje welke ons in ’n klein uur naar Edmonton vliegt. Alle bagage komt daar ook aan, vervolgens met de shutlle naar het hotel alwaar we, na ’n lekkere douche, snel in diepe slaap belanden. Volgende ochtend zullen 2 Nederlanders uit Hinton ons ophalen. Hans en Netty van Klaveren. Zij zijn al een jaar in Canada en al wat ingeburgerd.

Leo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s