"In 't diepe" Mei ’09

Vandaag 5 mei komen de eerste gasten binnen voor een druk weekend. In no time zie je allerlei 2-tallen door het 100 ha grote terrein lopen met een kompas voor hun neus. Zoals we ook wel eens op het ABC terrein hebben gedaan, 'n wirwar van CP's met koersen en afstanden. Dat wordt voor hun een latertje. Riny is met de koks in de weer geweest om voor de eerste 17 'n warme maaltijd te serveren + wat stamgasten wordt dat al gauw 25. Ach voor de survival was het ook wel eens 125 dus hier loopt ze niet warm van. Dit zijn late tieners, hebben honger als wolven en eten ook zo.

Morgen komt een groep van 40 medisch specialisten. Die komen confereren voor enkele dagen. Al met al wil je hun toch een goede tijd bezorgen. De klanten zijn zeer dankbaar en galant in hun benadering naar ons. Weten dan ook al gauw dat we nieuw zijn. Ik hou m'n Achterhoekse accent hoog.

Zijn wel druk geweest met de voorbereidingen. Als dit weekend geweest is worden we nergens bang meer van. Proberen alle boekingen bevestigd te krijgen met wat vragen voor wat nadere informatie. Krijg je ook rechtstreeks kontakt en ken je de groep. De vastgelegde gegevens zijn soms ook erg summier.

Aan ons huis wordt nog gewerkt. De laatste tijd ook veel storingen gehad waardoor er de aandacht wat af was. Dat duurt nog wel enkele weken.

De laatste sneeuw verdwijnt nu. Op onze 1200 mtr hoogte brandde de zon er de laatste dagen fel op los. Helblauwe hemel zoals dat in de bergen hoort. Afgelopen weekend ruim 20 graden. Wat een hitte.

Vandaag bewolkt en 'n buitje. Het meer is nog helemaal dicht. Het ijs was meer dan een meter dik. Dus dat duurt nog een paar dagen voordat we kayakken. Op Jarvis Creek kan dat wel (stromend water) dat is open alleen tussen de meren op het meer weer priksleeen met de kayak.

Ok nu naar bed 22 uur. Morgen 6 uur op, al het vee (deer en wapiti's) uit de tuin jagen. Vreten al het gas op.

Welterusten Nederland

 

2 gedachten over “"In 't diepe" Mei ’09”

  1. Heel leuk om te lezen! Leuk dat je zo vaak een update geeft! Ben wel jaloers op het weer zeg, hier is het echt slecht! Hoop nog steeds op foto’s 🙂 ben benieuwd of je alweer een baard hebt haha. Succes met alle drukte! kus

  2. Hey moedige wereldburgers,

    Mooi om zo jullie eerste ervaringen te kunnen volgen en ik krijg de indruk dat jullie je daar wel ‘thuis’ (gaan) voelen.
    De verhalen deden me denken aan een (nog) onbekend Vierakkers gezegde; ‘Beter in een paar dagen laten zien wat je waard bent, dan jaren de kans voorbij laten gaan!’.
    Geniet ervan en de hartelijke groeten,
    Ina en Antoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s