Bear in mind. Mei ’09

Na bijna 3 weken Canada en om wat preciezer te zijn op Blue Lake in Hinton, heb ik met Bryan, de eerste beer gespot. Het was een wat oudere, magere zwarte beer.

Wat was het geval: Vandaag komt Hans Kamperman naar Blue Lake Centre dus ik zal een nieuwe Canadese vlag in de paal bij de Entrance hangen en omdat er een Nederlander op bezoek komt ook een Nederlandse vlag. Dus toen alle hing terug richting Main Lodge.

Terwijl ik terug loop kijk nog even achterom richting oprit naar Blue Lake en daar loopt zo’n zwarte dondersteen. Gelijk Bryan’s camera erbij en trachten dat vast te leggen. Er was het laatste jaar geen beer gezien dus. Deze was wat schichtig en schoot al snel het bos in. Dus snel auto opgehaald en Bryan en in de auto Highway 40 North op.  Langs de weg in het bos kijkend zagen we ‘m al snel terug en konden we hem volgen totdat hij een open plek overstak met wat sneeuw. Daar kon ik ‘m helder vastleggen. ’t Beest besefte dat ie schril afstak op de sneeuw en ging terug ’t bos in om vrijwel direct achter ons de Highway over te steken. Een vaak beproefde actie van een zwarte beer. Bryan zag ‘m echter in de spiegel terwijl ik nog in het bos aan het spieden was.

Ja ’t beestje staat in de sneeuw. Een van de weinig stukjes welke er nog liggen. Maar daar stond ie wel even stil voor de foto.

So another day at the office here.

Lang weekend in Canada. Zaterdag t/m maandag. De campgrounds staan vol. Iedereen vrij. Maar Hans Kamperman komt zo op bezoek dus een gastvrij onthaal.

Dutch_flag_in_top

Nu nog koffie, gebak en zo.

Tot de volgende.

Leo

2 gedachten over “Bear in mind. Mei ’09”

 1. Dag Leo,
  Kwam je weblog toevallig tegen.
  De link van de timeoutdoorssite werkte bij mij niet.
  Toch zag ik hier alweer een verslag over jou en een “grote” beer.Wordt toch wel lastig om dit te blijven geloven zonder afbeelding van jou en de beer samen:-)
  Hoe dan ook deze foto’s kan ik in onze bush (burgers) ook maken.Dus doe je best P.s. Neem een korte slu(i)ttertijd.
  Verder veel plezier over de plas.
  gr Bert

 2. Vandaag getracht samen met de beer op de foto te komen. Heb de indruk dat dezelfde zwarte beer elke dag zo’n beetje dezelfde route loopt. Vandaar! Zal ‘m een dezer dagen uploaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s