Sneeuwpret Mei ’09

Die titel mag ’t eigenlijk niet meer hebben. Maar 5 dagen geleden sneeuwde het en kwam er toch nog 2 foot naar beneden. (60 cm) Dus ik ben aan het sneeuwruimen geweest. Het dooit dan wel weer redelijk snel weg zeker op de wegen maar sneeuw moet wel geruimd worden.

Vandaag was het de eerste warme dag sinds 14 dagen. Zo’n 20 graden en lekker warm in de zon. De meeste sneeuw is weg.

We krijgen de operatie hier zo langzamerhand redelijk in de greep. Inmiddels alleen mensen uit Hinton voor ons aan het werk en niet meer uit Edmonton. De “samenwerking” met onze zakenpartner is heftig en er gaat veel energie in zitten. Daar kunnen we een boekwerkje over schrijven maar dat doen we niet. Geen negatieve energie verspillen. We proberen zoveel mogelijk onze eigen boontjes te doppen…..uiteraard.

Momenteel 3 groepen hier. 16 dames, van ’n generatie voor ons, beoefenen Yoga met veel geklets. Zij komen van ergens tussen Hinton en Emonton, Op de campground staat een grotere groep van ’n school ten oosten van Edmonton, Sherwood genaamd. En er is een groep van 20 tieners uit Fort Assinniboine, 100 km ten noorden van Edmonton.  Edmonton ligt  3,5 uur rijden hiervandaan zo’n 330 km.

Alle groepen hebben natuurlijk begeleiding, ja ook de dames en het gaat er gedisciplineerd aan toe. De yoga-groep heeft allerlei allergies of dieten, de jongeren eten als wolven en de campground eet in het wild.

Vanavond nog even ’n stukje rond Blue lake gewandeld tot aan de bever burcht. Hemelsbreed hier zo’n 400 meter vandaan. Er zwommen zo’n 3 bevers rond die zo nu en dan wegduiken voor een hapje onder water. Geen idee hoeveel er wonen.  ’n half uurtje rustig naar zitten kijken. ’n Paar ganzen en eenden. Als je er rustig een avond gaat zitten kunnen er zomaar wat elanden rond wandelen. ’n Machtig dier. Ik zag vorige week onze huis-eland, met ’t jong van vorig jaar, nog rondlopen zo’n km hiervandaan. Ik weet niet of elanden elk jaar aan de beurt zijn, zoja, er stroopte wel een mannetje achter haar aan in oktober vorig jaar, dan zal moeder wel weer bevallen binnenkort en heeft ze dit jong al zo ongeveer verstoten.

Hans, de owner of the company, is weer naar huis na een intensief weekje shareholders value bijschaven.

Ons huis schiet aardig  op. Alle waterleidingen waren nog bevroren. We moesten 30 meter 25 mm PVC leiding met een HD steam cleaner van 18 mm dooispuiten. Toen kwam er een beetje water. Kon me niet voorstellen dat die leiding 3 meter onder de grond bevroren was, maar kennelijk wel. De bronpomp moest weer op gang gebracht worden. Een nieuwe water ontharder, drukvat etc. Alles was in de stille periode kapot gevroren. Maar nu komt er water. De stove moet natuurlijk nog een schoorsteen krijgen woensdag. De douchbak wordt nu betegeld. Dus nog een weekje en we kunnen er in. TV, telefoon, radio is er niet dus dat worden diepzinnige gesprekken zoals vroeger…….

Ok nu naar bed en morgen rond zessen gezond weer op.

Groetjes Leo

2 gedachten over “Sneeuwpret Mei ’09”

 1. Hallo vanuit… VORDEN!
  Jaja, we zijn zomaar weer eens hier beland 🙂 Ziet er nog precies zo uit als toen jullie weg gingen 😉
  Mooi dat jullie huisje bijna af is! Zijn de dozen al gearriveerd?
  Oh daddy, dat stukje intro is heel irritant. Dan kan je nl niet meteen zien of er iets nieuws staat :p
  Maaaaar, wel leuke verhaaltjes!
  Liefs xx

 2. hoi Riny en Leo,
  nu Lisa, mijn nichtje, gestopt is met mailbrieven vanuit Thailand (ze komt morgen terug) ga ik gewoon door met jullie. Het weer is vandaag niet geweldig dus een mooie maildag. Ik heb jullie websites uitgebreid bekeken en alles gelezen van Leo. Jeetje wat een ontvangst, jullie werden echt voor de leeuwen geworpen, maar jullie kennende redden jullie het wel en komt alles wel op zijn pootjes terecht. Ik kan me dat strakblauwe van de bergluchten zo voorstellen, dat vond ik in Zwitserland en Oostenrijk ook zo mooi. Hoe is het nu met het meerijs, al genoeg gesmolten en klaar voor het kajakken? Ik ben erg benieuwd naar jullie vervolgverhalen en kijk er nu al weer naar uit.
  Voor nu: sterkte, succes en geniet met volle teugen, veel liefs van Gerda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s