Een zwaluw maakt nog geen lente………Jun. ‘ 09

Inmiddels aangeland in de maand juni met, na de sneeuw, enkele weken mooi weer. De laatste dagen zelfs warm. Op 1200 mtr hoogte, 25 graden met een stralend blauwe hemel is toch wat anders dan aan zee.   Natuurlijk zitten we niet de gehele dag in de zon. Ook hier komen de loofbomen in het blad al is het 90% dennenbomen. Eerst onder in het dal in Hinton en dan, toch weer een aantal dagen later, ook boven op Blue Lake. Bryan heeft hard gewerkt aan ons huis en het is nu een aantal dagen later dan de geplande 1 mei, Bryan zegt al “now you know how much a couple of days is!!” zijn we gister in ons gerenoveerde huis getrokken. De haard aangestoken gisteravond en een wijntje erbij. Weer een mijlpaaltje. Bryan weet ook dat het geduld van de Ollanders niet groot is.

Tijdens dat wijntje kwam Bryan binnen vallen, parkeert z’n bike aan de weg omdat dat grote ding zo’n draaicircel heeft….

The_bike

Na het bezoek van de investor, de owner van Blue Lake, is de rust weer wat weergekeerd.

De samenwerking was niet geweldig, wellicht omat partijen andere verwachtingen hadden of andere doelen nastreefden.

TOB_overleg
TOB_overleg

Na de turbulente beginweken zijn er een aantal dingen aangepast in de organisatie op Blue Lake Centre. Die hebben pijn gedaan en zullen wellicht in de toekomst ook nog wel eens pijn doen. ’t Alternatief, op de oude voet doorgaan, had anderzijds ook geen perspectief.

Hoe het ook zij, de verhoudingen zijn helder geworden, de rust weergekeerd, en nu na enkele weken kunnen we stellen dat we op kleine schaal voorzichtig weer konstruktief wordt samengewerkt. Wel werken we ook aan alternatieven omdat een outdoor bedrijf gewoon niet voldoende bleek te zijn. Het zal  ook enige tijd nodig hebben.

Juist voor ons vertrek uit Nederland moest ik nog even naar de tandarts. Terwijl er een artikel over ons in de ochtendkrant stond. Dus ik kreeg ’s ochtends vroeg al veel leuke reacties uit het dorp. Toen ik uit de stoel kwam was de tandarts Houtman en z’n assitenten er ook vol van. In de wachtkamer kwam ik Rommy en Siny tegen onze oud buren.  Bij het afscheid zei hij nog:”Misschien zien we jullie nog wel eerder terug dan jullie denken…..

 

Rommy_Siny   Wat gebeurde er vorige week. Ik zie een grote camper het terrein oprijden. Ik denk nog die wil hier overrnachten!. Ik moet nog een tarief bedenken want dat hadden we nog niet bij de hand gehad. Ik zat al aan vorig jaar aan onze vakantie te denken.$25 tot $ 30 dollar zou best kunnen dacht ik. Full hook up so they say here. Nou  het was een gezellige avond want het bleek dit stel te zijn. Op een rondreis door Amerika en Canada, langs familie en kennissen en vrienden. De sfeer was ook gelijk weer als vroeger. Ongedwongen, leuk gesproken over hun 4 meiden en onze drie. Na een lekker uitgebreid ontbijt de andere ochtend vervolgden zij hun reis.

Wij zaten in de drukte van enkele groepen.  Daar zitten we nog in tot maandag dan wordt het even wat rustiger, scholen krijgen vakantie.  Alle buikpijn van de ondernemer maak je hier mee. Partijen die afzeggen, met andere aantallen komen , meestal minder. De overheid die komt met groepen waarvan de deelnemers veeleisend zijn, verspillend en veel afval achterlaten. Vervolgens zwaar in de problemen zittende jongeren-groepen uit achterstandswijken, die hier komen samen met een aantal mensen van de politie die hen begeleiden, als pedagogische hobby, en zeer gediscipleerd blijken te zijn en hun verblijven schoon achterlaten. Dat zijn weer positieve verrassingen.

Nu in ons huis nog internet zien te krijgen. Er ligt een fiber optic line op 400 meter van ons huis langs de weg. Ik denk dat ik daar maar eens met m’n Victorinox naar toega om een beetje extra licht op te vangen.  En het huis op tijd winterklaar maken. Over de tuin hoef ik me niet zoveel zorgen te maken.

Verder hou je altijd wat futiliteiten als de tax 2008, BTW 2008, jaarcijfers, OG belasting, energie kosten, Voice pover IP, aardgas zien te krijgen (Dat wordt een 13 km gasleiding).  Oude rekeningen, marketing plan 2010.

Vanuit Nederland horen we dat er al weer een groepje in de startblokken staat om in augustus hier wat hand en span diensten te verlenen. Tegen kost en inwoning wellicht en waarschijnlijk ook een biertje.

Onze meisjes komen half juli a.s. Dat is een geweldig vooruitzicht.  In oktober onze huismeester en meesteres. Daar zien we ook naar uit. Ik zal wel eerst weer wat moeten hardlopen. Zal nu nog even wat doen………

Kortom het gaat hier wat beter. De dagelijkse spanning is afgenomen en van een wederopbouw is sprake maar….. een zwaluw……

Tot horens Leo

6 gedachten over “Een zwaluw maakt nog geen lente………Jun. ‘ 09”

 1. Ik kom net terug van een etentje met de klas..gezellig bijkletsen en eigenlijk een beetje een afsluiting van de 3 gezellige jaren als VOFfies. Nog even snel op internet kijken en ja hoor een nieuw verhaaltje, leuk!! Ik ben blij dat jullie stap voor stap de gang erin krijgen. Erg leuk om jullie belevenissen te lezen! Veel plezier in jullie huisje!
  Liefs en een Big Hug
  Eline

 2. Jeeeeej! Nieuw verhaaltje!
  Ben net thuis, iets later dan pien.. Gezellige avond..
  Ook leuk om jullie avonturen te lezen 😉 Heb zelf ook heeeel veel zin om te komen! Nog 4 weekjes stage en dan is het zo ver!!!
  Knuf en knorknor
  Kimmie xxxx

 3. Heel leuk om al bezoek te krijgen daar! Wij kunnen ook bijna niet wachten. Hoop dat jullie snel internet thuis hebben en nog wat fotos ervan kunnen sturen! Wat ik heb gezien ziet er leuk uit hoor! tot over een maandje 🙂 dikke kus en knuffel!

 4. Ja ik heb wel een verbinding in ’t huis nu. Sinds kort.
  ’n 7 km straalverbinding vanaf de Athabasca Lookout. Daarna vanaf het eerste huis wederom ’n wireless verbinding. Zo zie je maar van alle gemakken voorzien. De eerste verbinding was kennelijk iets dat al heeft bestaan alleen tijdens ’t regentloze tijdperk is er nogal wat gejat. Oftewel op grote schaal gestolen en ontmanteld.
  Leo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s