Canoe & kayak season. Jun. ’09

Nu het zonnetje wat doorbreekt en het water het hoogste punt al weer heeft bereikt in de Athabasca river is het seizoen voor canoe en kayak aangebroken. Van de impact hadden we nog geen weet, maar vele vragen bereikten ons dus werd het zaak zo snel mogelijk tot actie over te gaan. Al een week van veel te vaak nee verkopen omdat onze compagnon, waar we in principe wel mee in zee wilden, er niet was of z’n bootjes verhuurd had. Nu dan weten we het wel.

Nu staat het rek aan Blue Lake bijna vol met 12 prachtige rode canadese canoe’s van Pelican / Colemann. En de  eerste dag gelijk al wat in de verhuur. Om bij het begeleiden van groepen flexibel te zijn en snel in te kunnen grijpen moet je ook beschikken over snelle vaartuigen. Dus hebben we er ook wat kayaks bij gekocht.  En natuurlijk zwemvesten, paddles, throwbags, flashlights, whistle en een waterschep. Zoals het wettelijk betaamd. Ja tot welk een inzicht kun je komen. Verhuur procedure opzetten, prijzen enz. En dan heb je er weer een activiteit bij. Moet ook wel want de mensen moeten wel wat te doen hebben.

Vandaag 24/6 de gehele dag bij Canadian Tyre, alwaar we ze gekocht hebben zitten sleutelen om ze in elkaar te zetten. Er komt natuurlijk een aanhanger bij kijken voor het vervoer en een sterke auto met trekhaak.

Onze huidige auto stond ook bij Canadian Tyre met een lekke koppakking. Na 25 jaar in een leasebak gereden te hebben wist ik niet meer dat auto’s tegenwoordig nog een koppakking hebben welke ook nog lek kon raken. $2500 verder is tie weer heel hoop ik. Vanmorgen lag de motor geheel uit elkaar en de cilinderkop was naar Edmonton om te vlakken. Rond 7 uur vanavond was tie weer ongeveer geheel gemonteerd. Morgen ophalen en dan zo snel mogelijk verkopen. ’n Kapotte auto verkoopt ook niet.

’n 2,5 ltr bak die Subaru van ons, denk ik een sterke motor maar dan tel je nog niet mee. 3,5 ltr hoort er eigenlijk minimaal wel in te liggen. Bryan heeft een 1/2 tons truck en daar ligt een 5,7 ltr motor in. Psja dan praat je nergens meer over.  1:4 maar je hebt wel vermogen.

Probleempje is nog een beetje dat ’t toch wel erg droog is met een lage waterstand. In het meer geen bijzonders maar de verbindende Creek wel. Je zit al snel in de modder te trekken met de paddles.  En je brengt ook niet iedereen naar de snelle Athabasca, ww-klasse 1-2. Alhoewel die ook al weer rustiger wordt en zakkende is. Wellicht niet veel sneeuw in de bergen gevallen deze winter.

Leo

Eén gedachte over “Canoe & kayak season. Jun. ’09”

  1. Goed geluisterd hoor 😉 verheug me al op een mooi kano-tripje! denk alleen niet dat t water al te warm zal zijn of wel? achja, na al die vakanties vroeger zijn we natuurlijk al geoefende kanoers die niet meer omslaan 😛 succes met de auto! kus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s