De meiden en hardloopgroupies. Aug. ’09

De laatste avond op Blue Lake Centre van Kim, Leone en Martine vanavond aangeboden gekregen. De 3  weken van hun aanwezigheid is in een flits voorbij gegaan. Veel te weinig tijd gehad voor hen. Maar toch ook veel leuke dingen gedaan.

d1500fa3bc1In Jasper even naar de bikes gekeken en aan de bikes gevoeld. Langzaam maar zeker worden de meisjes enthousiast. Riny bestudeert de details op ’t dashborad. Kijkt hoe hard ie kan….tipiKim maakt de plaatjes, Leone met name en Martine nemen het er even van aan de oevers van de Athabasca. Het is bloedheet in de moordende juli zon op 800 mtr hoogte. Paardrijden met deze hitte?…..

’n Eerste leuke happening was het paardrijden langs de Athabasca en boven over de ridge. Met z’n allen hadden we niet een geweldig ruime ervaring in de bagage maar toch steile hellingen op en af en zelfs even met zo’n beest “gehuppeld” zoals Martine dat vroeger noemde. Die van mij was een wat bazige merrie, die na elke stap wat groen van de grond wilde vreten of een halve groene boom meenam.

 

ff ’n plaatje tegen de mooie achtergrond door de horse guide.

 

Dat kostte dan weer 2 seconden welke zij direct in draf weer goed wilde maken. Geen enkele aansporing nodig. Als het 5 meter was dan gelijk in galop. Soms had ik m’n foto toestel nog voor m’n gezicht dan “schoot” ze al weg. Maar goed beter zo dan zo’n gezapig beest dat niet wil.  De meiden vonden het ook geweldig.

Leone blijkt een begenadigd hardloopster, vaak ging er iemand (Kim) met haar mee maar soms ook alleen alhoewel ik daar niet erg wild op was gezien gezien de beesten hier welke je zeker tegen kunt komen. Kim is ook liefhebster. Met Martine een aantal keren gefietst. Heeft ook wel progressie. Baalt ook dat haar conditie nu niet geweldig is voor haar doen. Dat heb ik ook. Zij zag ook het eerst de 2 wolven onderweg. Leone zag nog een wolf bij ons huis. Daar zijn wel enige twijfels over maar de beschrijving klopt wel aardig. Verder enkele keren gekayaked en gekanoed. De meisjes hebben regelmaig op het dock gelegen in Blue Lake, bijna verbrand en lekker bijgekleurd. Het meer overzwemmen is dan al gauw populair.goats
Op weg naar Jasper ’n stel “mountain-sheep” tegen de rotsen. Toen er een dikke truck langs kwam en z’n toeter even lostrok schoten de “sheep” omhoog. Vraag is hoeveel zijn het er?

 Jammer dat ik met Kim niet de weg op ben geweest maar misschien morgen in de Mall, die is groot zat om een marathon te houden.

Al vrij snel na aankomst naar Jasper geweest. Onderweg ’t wild gespot. De meeste grote beesten welke hier rondlopen gezien. Op een dakterras lekker gegeten en lekker geshopped.

Together

wisthler
Zeker het afdalen. Machtige uitzichten over de Rockies. In de verte Mnt Robson duidelijk zichtbaar.

 

wisthler1

 

Beer3
Op de terugweg langs Medicine Lake en Malinge Lake in de hoop een beer te spotten.

En warempel op de terugweg loopt er een langs het talud. Martine wilde er met alle geweld een zien. Maar zo gaat dat niet normaal gesproken. Als er dan op een gegeven moment wat auto’s langs de weg staan is de kans groot dat er een loopt. Ik heb ‘m nog even gevolgd voor een nog mooier plaatje tot angst en wanhoop van de meisjes.

Hinton natuurlijk ook bezichtigd maar een toeristisch trekpleister als Jasper is dat niet. Blue Lake staat bekend om de rust, natuur, meren, trails, canoe en kayak mogelijkheden. Dat promoten we dan ook.

Naar het Noorden ligt Grand Cache. Dat dorpje afgelopen zaterdag 31/7 bezocht. Met Wild Blue Yonder aldaar een rafttocht op de Sulfer River gedaan. Machtig mooie natuur, wilde canyon, ijskoud water en een briljante stuurman (Johannes) en 2 uur verder staan we weer op het droge.

De laatste week zijn ook Hans, Margriet, Mariet, Stephan, (Kamperman) Tonny Nahuis, Renee Bax en Vincent Luttikholt op Blue Lake aanwezig. Primair op (werk) vakantie, maar daarnaast ook om van een 7-tal gebouwen de dakbedekking (Red Cedar shingles) te vervangen door asfalt shingles. Dat gaat technisch goed maar het weer kon beter. De ene keer onvoorstelbaar warm, dan weer een helse thunderstorm of een hele tijd regen achter elkaar. Dus ik vrees dat de laatste 2 gebouwen (ons huis en de garage) niet afkomen. Wel druk met de vakantie weekenden hier en ’t klussen ertussen door. Zij zijn ook mee geweest raften. 2 boten met Nederlanders (12 man) . Johannes is ook geboren uit Nederlandse ouders dus de instructies kwamen in het Engels en de toelichting in het Nederlands.

Onze dakwerkers laten ook wel zien dat Nederlanders harde werkers en geen praatjesmakers zijn en ’t weer (regen en de elementen) niet schuwen. Kortom mannen naar m’n hart, althans de meesten.

De meisjes hadden een BBQ  verzorgd vanavond maar het verregende, dus werd er binnen gebraden. Ook geen punt. Was gezellig. Zo meteen komen de anderen nog even afscheid nemen want de ladies willen morgen vroeg weg naar Edmonton, de stad vluchtig bezien en in ’s werelds grootste Mall ’n dagje rondhangen. Ik wil nog wat sportzaken bezoeken, wat broodnodige dingen + wat inventaris kopen, ’n nachtje overnachten en dan afscheid nemen van onze 3 sterren at the airport. Dat zal zwaar vallen vrees ik.

Tot zover voor nu,

Leo

 

2 gedachten over “De meiden en hardloopgroupies. Aug. ’09”

  1. En dat was nog maar een zeer beknopte beschrijving van 3 fantastische weken!! Heeel leuk om Leo en Riny en Blue Lake Centre (en Jasper, Grand Cache en Hinton) te zien! Edmonton (en dan vooral t winkelcentrum) bevalt erg goed tot nu toe! Wie had er gedacht dat er een compleet zwemparadijs a la tikibad, een zeehondenshow, een ijsbaan, een piratenschip en ongeveer 1000 winkels in zouden zitten?! Morgen nog een dagje en dan helaas alweer naar huis.. Zet er maar snel weer een leuk verhaal en fotos op Leo 🙂 xx

  2. Hoi Leo en Riny,

    Leuk om jullie belevenissen weer even te volgen en het waren natuurlijk super weken met jullie girls. Het zal wel even heel erg stil zijn, maar jullie hebben nog wel wat Hollandse aanloop en ook voor lullie zal het nu hoog seizoen zijn dus gelukkig wat afleiding.
    Groetjes, Jenny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s