Hoogwerkers. Aug. ’09

Afgelopen 14 dagen werden beheerst door de Nederlandse dakwerkers.  Tonny, Renee en Vincent waren met Hans, Margriet, Stephan en Mariet meegekomen om te helpen met het vervangen van de houten Red Cedar dakbeddekkings shingles door asfalt shingles. Red Cedar mag niet meer gebruikt worden namelijk.

Team1

Bryan was de vaktechneut die al vaker met dit bijltje had gehakt. Hij instrueerde, begeleide en volgde vervolgens Tony's onbarmhartige tempo…….

We hadden 7 daken voorbereid qua inkoop van shingles. De (zware pakken) shingles waren afgeleverd op de daken. Opdracht aan de 4 mannen en Bryan was simple. Zo regelmatig mogelijk verdelen van hetgeen erop de pallets lag zodat het water er een beetje afloopt. Omdat de oppervlakte van alle shingles groter was dan het dakvlak was 'n beetje overlap wel prettig. Dat plan hebben de mannen opgevat.

Dak_shingles

'n Pakketje op ons huisje is blijven liggen. Doen we zelf wellicht nog een keer + de garage.

Onderstaand 'n cabin gebouw  met Red Cedar shingles. Er zijn 2 van dergelijke gebouwen welke elk 4 cabins bevatten (appartementen voor Ned. begrippen) Elke cabin heeft weer 4 bedden. (2 beneden en 2 half boven)

Daarnaast nog 4 hostels gebouwen met elk 6 stapelbedden, dus goed voor 48 slaapplaatsen.  Ook daarvan zijn de daken gedaan.

Dak_voor

Red Cedar shingle daken. Met daken onder de bomen of na vele jaren krijg je mosvorming. Dat houdt het vocht vast en het hout gaat rotten. Als het regelmatig gereinigd was had het langer meegekund.

Tegen het renovatie geweld van deze mannen was zelfs dit hout niet bestand. 

Dak_na

Er is gedurende 2 weken knetterhard gewerkt aan deze 5 daken. Echt 'n noodzakelijke nieuwe dakbedekking. In Canada kent men ook geen dakpannen. Het ligt er nu allemaal weer kantjes bij; de mannen hebben gewerkt onder de brandende zon en onder een wolkenhemel met af en toe buien.
Margriet en Riny hebben ze geregeld van eten en drinken voorzien, voor de verkoeling namen ze af en toe een duik in ons mooie frisse Blue Lake.
Afgelopen zaterdag hebben we met z'n allen een hike naar de Oger Canyon gemaakt. Kennis gemaakt wat ze hier bedoelen met een "dirt road". De weg erheen was eerst vol rotsen, kuilen en gaten; daarna vol modderpoelen waar we al slippend doorheen moesten. Riny houdt daar niet van. Ik genoot volgens haar. Onze nieuwe auto ( Ford Escape , 4WD, zwart ) heeft z'n vuur/modderdoop gehad! Peanuts met z'n machtige 6-cylinder 3 ltr motor voor zo'n slorgige xe2x82xad20.000)
Maar de wandelweg naar de Canyon was prachtig, evenals het uitzicht over de Athabasca rivier.

Ook nog een raft middag georganiseerd. Met z'n 12-en in 2 rafts 'n wildstromende rivier afgezakt onder leiding van Johannes van Wild Blue Yonder in Grand Cache.

Gister ochtend zijn ze weer vertrokken vanhier. Met nog een mooie reis over de Ice Fields Park Way (een van de 10 wereldwonderen) voor de boeg richting Calgary.

Mannen en ook vrouwen nogmaals bedankt voor deze weken en de bijdrage aan deze droom……..

Groetjes uit de Rockies

Leo

5 gedachten over “Hoogwerkers. Aug. ’09”

 1. Hallo Leo en Riny,

  Wij genieten telkens weer van jullie boeiende verhalen en avonturen in Canada. Jullie zouden zo een column kunnen beginnen.
  Mooie foto’s van jullie accomodatie, de omgeving, vogels en soms beren op de weg. Zo kunnnen wij ons een aardig beeld vormen van wat daar allemaal te beleven is.
  Te oordelen naar de foto’s moet het ook voor Kim, Leone en Martine een onvergetelijke vakantie zijn geweest. Het lijkt ons zwaar om hen weer een tijd te moeten missen.
  Veel succes en plezier met het realiseren van jullie droom

  Hartelijke groeten uut Beltrum!

  van
  Fons en Marian

 2. Dag Leo en Riny,

  Ben blij om te lezen dat het goed met julie gaat en,….dat je eindelijk eens een goede keuze hebt gemaakt betreffende jullie auto.
  Groeten vanuit het nu zeer warme nederland. (30 celcius)

 3. Hallo Leo en Riny

  Allereerst hartelijk bedankt voor de gastvrijheid en het voortreffelijke eten tijdens de 14 dagen dat we te gast mochten zijn op Blue Lake Centre.
  Wij hebben met plezier gewerkt om de daken van een nieuwe bekleding te voorzien. Special the working with Brian Keith and his grandson Kurtis.
  Het raften bij Grande Cache was geweldig, vooral toen we vast zaten in een stroomversnelling tussen twee rotsblokken.
  De hikes naar de bergtoppen zijn altijd weer adembenemend.
  Ik hoop ooit weer terug te komen.
  Ik wens jullie veel succes met de exploitatie van Blue Lake Centre.
  Het lukt jullie zeker om er een succesformule van te maken.
  Groeten van Tonnie Nahuis

 4. Hoi Leo en Riny,

  Prachtige foto’s en mooie verhalen. Ben toch blij dat het hier nog niet zo koud is en hoop voor Riny dat Edmonton volgend week-end wel lukt.
  Groetjes Jenny

 5. Schitterend, wat is het daar mooi! Ik geniet iedere keer weer opnieuw, maarrrrrr….och iele wet `t wel. We hebben het er nog wel over wanneer je in Vorden nabij de Rabbit Mountain bent! Veel succes en `n toet`n vol groet`n vanuut weer mooi Vodd`n.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s