Drivers license. Sept ’09

Na de liquor license een logisch vervolg: De drivers license. Ja je kunt het met een s of een c schrijven geloof ik. 2 Weken geleden 't theoretische gedeelte met groot succes afgelegd, vandaag (29/9) de roadtest succesvol. Wel met een aantal opmerkingen: nerveus door de opmerkingen in die richting maakte ik te vaak een volledige stop ook als dat niet nodig was, tevens, bijna niet te geloven, ben ik er 3 keer op betrapt dat ik te langzaam reed.  Een keer terrecht, niet helemaal zeker of het een school zone betrof, wat het kennelijk niet was, reed ik ruim 30 i.p.v. 50 km/uur. Maar aan het eind was het goed genoeg, dus volledige vergunning! Step by step dus verder met de vergunningen. Nu de motorcycle nog to be prepared for "The Old Fifth"!

Vandaag een geslaagde orienteerings tocht met een school die werkelijk bereid was te racen terwijl ik dus onderwijl even weg was voor de test.  Hans en Netty en ook Riny hielpen me voortreffelijk uit de brand. Toen ik terug was waren de deelnemers "binnen" en werden zij vermaakt met de touwbaan. Dat moeten we uitbreiden!

Afgelopen dagen bezoek gehad van Sjoerd en Anja Wiggers uit Rheden bij Arnhem. Sjoerd was een vast deelnemer van N8-run en Midwinterrun maar al een zekere tijd geblesseerd. Zij hadden enkele dagen 'n tripje met Raoul.

Hout

Zij wilden nog graag even op Blue Lake blijven om wat assistentie te verrichten. Sjoerd gaf me een dag cursus in het werken met de motorzaag en hielp me en passant van een zwikkie dikke bomen af. Dus heeft hij ze neergelegd en in handzame mootjes gezaagd.  Een zeer welkom bezoek dus.

Zondag

Daar hebben we wat aan!!!  Anja is al enkele (4) maanden "onderweg" en was aan wat rust toe.

Sjoerdanja

Sjoers en Anja zijn vertrokken richting BC (Kelona), en ik heb de zondag nuttig besteed met het transporteren van het hout en kloven, Hans en Netty hebben wat voorbereidingen getroffen voor een toekomstige bijeenkomst hier en daarna is het op de zondag namiddag nog net lekker om een biertje te pakken op ons nieuwe terras met vuurplaats. Voor Hans & Netty wordt het inmiddels bijna een standaard zondagmiddag.

Windveren

We gaan er zelfs toe over om de bewolking (windveren) te bestuderen en daar gevolgen m.b.t. de weather forcasting te ontwikkelen.

In ons achterhoofd weten we dat de winter eraan komt.

Raoul (Voshaar is onze samenwerkings partner in Nederland) was zogezegd ook even hier met cursist Tom uit Oldenzaal. Voor Tom was het enigszins afzien, overnachten in de wilderness, bij minus 8 gr. Z'n koers zoeken door het bos en uiteindelijk weer terugkomen op Blue Lake.  's Avonds gezellig een roseetje gedronken bij het kampvuur at the camp site of bij the Main Lodge fire.

Om de Adventure gedachte wat kracht bij te zetten hebben we een touwbaan uigezet. Ongeveer 80 meter lang, de eerste helft ongeveer horizontaal maar daarna up-hill  !!!!. Dus Europeanen zijn gewaarschuwd. De meest heftige touwen in Canada!!

Apenhang

Door kenner Netty worden de polyprops al verafschuwd als onmogelijk glad. In Eibergen waren we niet anders gewend en niet verwend.

Inmiddels begint ook zij er van te houden.

Tevens enkele swingovers die door lokale studenten ook met belangstelling worden genomen..

Swing_over

Op korte termijn zullen de Khomeiny brug, de indianen brug (Native brug  hier genoemd) en de postmans walk ook hier verschijnen als standaard voorzieningen.

Netty_swingover

De kids volgen deze weblog ook op de voet. leone zal in januari richting Uppsala (Zweden) vertrekken voor een half jaar stage. Zij doet momenteel goede zaken in Groningen. Martine is druk met tentamen voorbereidingen and Kim: "Tries to get used to a working life……"

Wellicht dat we in januari nog ff in Nederland zijn.

Groetjes Leo

6 gedachten over “Drivers license. Sept ’09”

 1. Wiehoe! Gefeliciteerd! Nu mag je weer zelfstandig rondcrossen, lekker!
  Hier alles goed, vandaag voor het eerst een dagje vrij!! Had vrij genomen omdat Sebas vanmorgen zn bachelorbul kreeg. Het was een beetje suffe uitreiking, maar wel gezellig samen. Daarna nog ff taartje gedaan en op zoek geweest naar een cadeautje (hij mag 2 (niet xc3¡l te dure…) speakers uitzoeken, maar nog niks gevonden..

  Cool dat je daar zo druk bent met sur5al dingen bouwen! Ben heel benieuwd! Mooi dat je zoveel hulp en testers 🙂

  Groetjes daar, en knuf!

 2. gefeliciteerd! goed bezig hoor, maar goed doorrijden in het vervolg dan. Ziet er mooi uit al die touwen, maar we willen ook graag wat actiefoto’s! moet ik zeker oefenen hier voor ik de volgende keer langskom..
  spreek jullie snel weer! dikke kus

 3. Gefeliciteerd met je drivers license, daar heb je zeker wel eentje op gedronken !! Was natuurlijk wel een beetje pijnlijk dat Riny hem al een paar maanden had, haha.. dat krijg je als je met z’n supervrouw getrouwd bent.
  Leuk die survival hindernissen,
  voor je het weet ben je de grondlegger van de survivalsport in Canada, in Nederland zijn het ook mensen uit Beltrum geweest die er als eerste mee zijn begonnen, die traditie moet je hoog houden als rasechte Beltrummer.

  Groeten en veel succes

 4. hoi Riny en Leo, heerlijk om jullie verhalen met foto’s te volgen, zo voel ik me er een heel klein beetje bij,
  gefeliciteerd Leo, wat zijn de volgende vereiste/gewenste te halen papieren?
  tot de volgende keer
  liefs van Gerda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s