Thanksgiving Oct 12th. ’09

Deze week niet veel nieuws te melden. Ja dat de winter is binnen gevallen. Dalende temperaturen en dat in oktober al. Vorig jaar kregen we midden oktober in Banff een laagje van 2 cm. Nu ligt er hier al 15 cm. Afgelopen donderdag werd er even -19 C voorspeld. Maar gezien de bewolking geloofde ik daar niet veel van. ’t Werd ca -10C en dat is het nog steeds. In ons huis stoken we grotendeels op hout. Erg gezellig en cozy.

Volgende week zal de temperatuur wel weer wat omhoog gaan. ’n Graad of 10 overdag. Kunnen we nog even opnieuw prepareren. Er moet nog wel wat hout bijkomen. Zo hier en daar ligt ook nog wel een boom. Je zou zeggen er waaien er meer om dan erbij komen. ’t Ene geschied plotsklaps ’t andere zeer langzaam. Maar waar je geen groei wilt hebben hou je het kort. Rond de gebouwen willen we geen hout om een eventuele brandoverslag tegen te gaan en om nog een beetje weg te kunnen kijken. De Main Lodge heeft nu al enige doorkijk naar Blue Lake. Dat wil je toch zien vanuit het restaurant. We hebben veel geluk gehad dar er van alle gevallenen, er geen enkele boom op de gebouwen is terecht gekomen. Een boom viel op 't hekwerk achter het Maintenace gebouw, flink gedeukt maar dat trekken we wel weer recht.

De aandacht ging deze week uit naar het vervangen van de koelmachine van de (inloop) diepvries  en van een 6-tal air heaters. (4 van de Main Lodge en 2 van de conferentie ruimtes.) Ook worden 2 extra water ontharders geplaatst. ’t Water is hier wel lekker maar ook knetterhard. Dus verkalken de leidingen en warmwater toestellen in no time geheel.

De diepvries heeft al 2 keer ’n storing gegeven waardoor hals over kop de inhoud over alle mogelijke koude ruimtes verdeeld moest worden. Meestal dus vriesvakken van de relatief grote Canadese koelkasten.  Dat wil je niet dus moet er meer zekerheid komen door een betrouwbare koelmachine. Dus een hele technische week. ’t Loopt allemaal niet direct goed waardoor in alle apparaten en technieken een spoedcursus noodzakelijk is. De besturing van zo’n lucht-heater is een en al electronica. ’t Op- en afregelen is schitterend om te zien en horen. Waar bij de oude heater een grote ventilator er in een keer inklapt met een oorverdovend lawaai wordt deze traploos opgeregeld naar gelang de warmte vraag, het verbrandings rendement, vlamtemperatuur en wat nog meer. Kost wat maar heb je ook wat. Ik vertrouw erop dat het gasverbruik met deze hoog rendements toestellen (xcexb7=95%) aanmerkelijk afneemt t.o.v. de 30 jaar oude machines. Ik wil zien of er nog subsidie te verkrijgen valt met zo’n nobele investeringslust.

Bryan is weer terug gekeerd van z’n West Europa reis. 'N korte tijd naar Nederland, (Eibergen, Neede, Groenlo en niet te vergeten Beltrum), maar ook zelfs naar Terschelling. Hoe kom je erop maar  goed ’t is nog Nederland. Wezen fietsen van Groenlo naar Beltrum maar ook van Sneek naar Franeker. (dat denk ik afgaande op z’n reisverslag) Daarna naar Barcelona, na Beltrum moet je dat ook gezien hebben. En vervolgens nog even naar Lyon (Lac du Paladru en omgeving Oyeu) Veel bergwandelingen gemaakt. Veel gegeten met die Fransen maar ook van alles veel gedronken. Iedereen had namelijk het beste met hem voor. Natuurlijk heeft hij ook veel gemist….. Na 14 dagen werd hij toch een beetje home-sick, verlangde hij weer naar ons, de frisse berglucht en de sneeuw alhier. Dat deed ons goed en een beetje vervroegd en vermoeid keerde hij terug om de Canadese Thanksgiving dagen bij z’n familie door te brengen.

Tuesday a new projectxe2x80xa7xe2x80xa7. after a Thanksgiving party with Julie and Pete Aardema in Hinton.

 

6 gedachten over “Thanksgiving Oct 12th. ’09”

 1. Met dat weer zou je zeggen dat je geen vriezer nodig hebt..
  Vandaag als echte groninger ook de 4 mijl gelopen, 33.11, had geen streeftijd dus was snel tevreden 🙂 wel een goed doel voor volgend jaar, dan wel ervoor trainen en sneller dan dit jaar lopen. moet lukken! tis hier ook niet heel warm dus spring ook lekker onder de douche. dikke kus!

 2. Goed bezig daar!
  Qua weer is het hier nog niet zo koud, maar wel erug veel regen de laatste tijd, beetje jammer…
  Vandaag 4 mijl gelopen, ging op zich wel goed, maar niet echt een toptijd gelopen: 32.13… Wilde graag 31′ lopen, maar dat blijkt wederom een doel voor volgend jaar..
  Nu maar even een warme douche nemen… brrrr!
  kussie

 3. Hallo Riny en Leo,
  Lekker weer daar zeg. Dat weer lijkt me wel iets voor mij, maor `t mos hier wel achter `t huus weaz`n. Wat stoken jullie daar, Roekeboomholt of earbeaz`nwortelholt? Veel geluk en tot de volgende keer!!!

 4. Hoi Leo&Riny!
  Ben weer even bij gelezen! Brrrr…blij dat ik in de winter hier kan trainen en niet bij jullie! Ik zit nog in de rust-stand, dus nu alle tijd voor andere zaken. Geen DBS op shirt meer volgend jaar in elk geval, wellicht afplakken tot en met december ;-). Voorlopig shirt nog niet aan in elk geval, nu nog even genieten van heel veel vrije tijd&herstellen.
  Groetjes!!

 5. Deze week hier een aantal keren wezen fietsen. Niet voldoende nog maar ’t is een begin. Bryan kon ik gelukkig voorblijven zelfs bergop. Z’n enige excuus was dat hij 3 biertjes op had volgens hemzelf. Het verschil was echter wel 10 biertjes.
  Met DBS is natuurlijk wel een drama voor de ploeg. Ik hoop en gun jullie toch een goed seizoen. De ploegsamenstelling gaf al wel hoop. Afgeplakte shirts doen afbreuk aan die afgetrainde lijven. Dat zou zelfs DS niet willen. Dan een mooi strak rood shirt zonder uitingen.
  Zou de details wel eens willen weten hoe e.e.a. nu verder gaat.
  Suc6 en herstel ze, anders een rondje met Ernst dat werkt nu ook zeer ontspannen, Gr.Leo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s