Wintertijd 1 nov 2009

Een week na Nederland gaan we in Hinton Alberta Canada ook over op de wintertijd.  ’t Vroor vannacht zo’n 10 grdaen maar vanochtend liep de temperatuur al snel weer op tot boven het vriespunt bij een prachtige staalblauwe hemel.

Bluesky

Dat beloofde dus een mooie dag te worden. Onze diepvries specialist belde nog omdat ondanks een nieuwe vries/koel machine we toch nog een storing hadden. Hij wilde vandaag langskomen om die storing er toch uit te krijgen. Was de verdere week druk met allerlei klusjes en wilde dit geneuzel uit de wereld hebben. Na wat geknutsel bleek er toch wat rommel in de leidingen te zitten waardoor ’n afsluiter niet lekker werkte en doorkoelde tot -30 graden. Dat is nou net zo’n temperatuur waar we niet naar verlangen zelfs niet in de diepvries. We hebben wel even geoefend maar dat is best fris in en t-shirt.  Hopelijk is dat dus uit de wereld.

In een der cabins nog wat ongedierte geconstateerd. ’n Squirel, waarschijnlijk is tie door de nakende winter met een betere verblijfplaats aan het bouwen en is met de dekbedden aan het ontleden. Enkele stevige traps gezet en wat aanwijzingen dat we dat niet op prijs stellen. Morgenvroeg dus onze mind weer opmaken.

De laatste foto van ons houthok. Vol. Overvol zelfs, een 30-tal stammen over voor volgend jaar. Met wat lichte sneeuwbuien deze week kreeg ik toch de onbedwingbare drang om al ’t hout gezaagd en gekloofd binnen te hebben. Dit om de komende winter niet zonder te zitten op de eerste plaats maar ook om niet aan het werk te hoeven als alles onder een halve meter sneeuw bedekt is. Volgens onze lokale specialist duren alle klusjes dan 3 keer zo lang.  Daar zit ik bij dit soort klusjes niet op te wachten…

Vol

5 keer ’n muurtje volgepakt. 28 m3 volgens Tonny z’n wiskunde knobbel. Daarna door wat calculatie fouten er nog een half muurtje ervoor + nog een 30-tal ongezaagde stammen. Die wel weer drooggelegd door een stammetje eronder zodat ’t van de grond af ligt.

Dat is het eind van de klus. Volgend jaar wellicht weer. Nu naar de Main Lodge met de kloof en zaag machine.

Tijdens het inpakken van de laatste kloofhoutjes werd ik opgeschrikt door vogel / ganzen geluiden. Dan kijk je omhoog en tuur je de v-vorm van de trekkende ganzen na. Wat ongeorganiseerd lijkt ‘t. Hebben ze haast? Komt de kou naar ons toe……wintertijd dus ’t zal wel komen.

Trek_2

Vandaag meerdere groepen vogels gezien. Niet zoveel als in Nederland. De beestjes hebben hier natuurlijk meerdere doelen dus meerdere vluchtroutes.

Ook zij hebben de wintertijd ingezet.

Riny_4

Aan de overkant van de Higway prachtige wandel routes. Hier een paar uur rondgestruind met Riny. Frisse neus maar ook in de zon gezeten.

Pootje

Zo nu en dan kom je tekenen van de werkelijkheid tegen. Deze poot werd wellicht van ’n deer meegnomen door een koyote. ’t Bovenstuk afgeknaagd en de rest laten liggen. Gestoord? Door ons? ’n Vosje zal er nog een maaltje aan hebben. Binnen enkele dagen is zo’n beest geheel weg op de kale botten na.

194

Dsc_0192

Bergen_2

Soms pakt het goed uit tegen de zon in. Blue Lake Centre ligt enigszins in een dalletje. Maar aan de oever van Jarvis Lake kun je de Rockies wel degelijk zien. Dat is hemels breed toch maar 3 km van ons verwijderd. Prachtig in het warme najaars zonnetje .

Bergen2

In de verte de bergen met besneeuwde toppen.

Daar hebben we ’n time out genomen.

Dat wilden we dit weekend uberhaupt al doen. Even weg naar Edmonton. Onze lokale compaan Bryan echter was weg met de volleybal dus restte ons niets anders dan weer op de tent te passen.

Wellicht na volgend weekend.

groetjes leo

Eén gedachte over “Wintertijd 1 nov 2009”

  1. Mooie foto’s weer! Dat heuveltje waar jullie op staan herken ik nog van onze hardlooproute, toen voelde het toch iets langer en steiler dan dat het nu op de foto lijkt. Lekkere foto ook van dat hertenpootje, hoop dat jullie de volgende keer een gewei vinden voor boven de openhaard. Ik ben druk bezig met mijn scriptie dus ga maar weer even verder! Liefs!
    ps heb jullie laatst opgezocht op google maps, je kan niet echt de huizen zien, maar de meren wel! Vond het heel leuk om te zien in ieder geval 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s