Outhouses. Nov. ’09

'n Practische investering als vervolg  op het vervangen van de 6 kachels van Main Lodge en Wildhay hall. De Outhouses van de campsites. Alberta Parks wil liever geen humane produkten meer in de bodem en het publiek wil wel 'ns wat luxueuzer zitten, ook al "verkopen" we de campsites als uiterst basic voor het gemak. Nu dus een mooi duplo outhouse met een 4 m3 tank eronder. Voor beide campsites dus zo'n dubbel setje.

Outhouse1Uitgebreid hebben Bryan en ik de huisjes van Alberta parks bekeken en prijzen opgevraagd. Uiteindelijk besloten dat we ze het beste zelf konden maken. Dus materiaal bestellen en beginnen.  Naast Bryan's werkplaats wordt e.e.a. opgebouwd. Hij heeft de schets in z'n hoofd want er komt geen uitgebreid tekenwerk aan te pas. De eerste plank zaag je op maat, de 2e kopieer je vervolgens en zo gaat het door.

OP het dak de gebruikelijke shingles, oftewel afphalt "dakpannen" in een mooie bruine kleur.

Tanks_2 Psja 'n onwelriekend zaakje uiteindelijk maar het moet wel gebeuren.

Dit zijn mooie polyester tanks.

"t Huisje is op 2 liggers gebouwd. Als er straks sneeuw ligt trekken we 't geheel als een sleetje, met Bryan's truck, naar beneden naar de campsite. Althans zo is het plan.

Als 't geheel is afgebouwd volgt er natuurlijk nog een eind "shot".

Orienteering.

Blue Lake Centre ligt zo'n 20km ten noorden van Hinton. Zelfs als je op Google Earth kijkt 

(Lat:  53xc2xb028'52.59"N  long 117xc2xb048'7.17" W )

Googleearth_imageAl 20 jaar is de AOA ( Alberta Orienteering Association ) hier actief met het in beeld brengen van de locatie op gedetailleerde orienteerings kaarten.  Ook centrale traingen werden hier geregeld afgewerkt. Nu was er onlangs een jaarvergadering in Alix, 'n uur ten oosten van Red Deer. Dus ik denk ik zal er ook eens heen. Ik was uitgenodigd door enkele mensen  uit het bestuur. Zo'n vergadering is het hele weekend. Iedereen komt van ver dus overnachten in een centrum als 't onze.

Blemap_2 't Hele weekend een programma met het uitzetten van parkoersen, 't lopen van kleine wedstrijdjes, eten en drinken, brainstormsessies over de toekomst, kampioenscahppen welke georganiseerd kunnen worden, gebieden welke nog gedetailleerd in kaart kunnen worden gebracht. GPS mogelijkheden onderzoeken en bestuderen bij het uitzetten en lopen van wedstrijden, nauwkeurigheden, en een hele middag training in warming-up, cardio trainingen, krachttrainingen, en cooling dwon. Zowel theorie als praktijk. Dus bere interessant. Volgend jaar wellicht sessies op Blue lake. De vergadering, wedstrijdjes en zo.

Daarna naar Edmonton gereden. Ik had Riny er ergens gedropped in een hotel vlakbij de WEM (West Edmonton Mall) Het grootste aaneengesloten winkelcentrum onder een dak ter wereld. Wordt gezegd. Dus daar was Riny mooi onder dak. Ik heb er 's maandags ook nog even rondgekeken. Altijd wel wat leuke hebbedingetjes te bezien.

Survival.

Zondags in Edmonton ook een nichtje (Veronica) ( ja 20 jaar jonger dan ik) bezocht. 'n Half uur rijden vanaf de WEM. 'n Heel leuke middag aldaar met prompt ook weer zakelijke mogelijkheden. Wat wil het geval: 

Haar man is arts en houdt zich o.a. ook bezig met vliegen. (piloot). Z’n vader ook en z’n broer ook. Hij heeft ’n kleine Chessna maar die kon niet over de bergen dus heeft hij er een bij gekocht met een drukcabine die iets hoger kan. Anders moet hij bij al z’n 4 kinderen de oren dicht gedrukt houden en dat wil niet tijdens het vliegen. Nu vind hij  dat eigenlijk elke inwoner van Alberta over de medische mogelijkheden van het academisch ziekenhuis in Edmonton moet kunnen beschikken dus ook die in het hoge noorden.

Hij vloog al eens met dat eerste kleine ding over de wildernis en dan ga je angst scenario’s ontwikkelen over neerstorten of iets minder erg ’n noodlanding op het water. Hij heeft al eens een noodlanding moeten maken vlakbij Edmonton dus weet wat het is. Hij heeft een clubje piloten die naar verre oorden vliegen om patixc3xacnten op te halen. Hij vind dat die gasten zich moeten kunnen redden als ze in de wildernis terecht komen. De goeie lezer snapt het al: Die mensen hebben een survival training nodig. Hij dacht dat ik die wel geven kon en gelijk heeft ie.  Ik zat wel even te denken wat al die Nederlandse piloten in Afganistan en Servie en zo voor kennis daaromtrent hebben verworven. Dit buiten ’t feit dat die zich na het neerstorten gedeisd moeten houden voor de vijand.

De_crash_klein 

Dus ik zal hier eens wat voor ontwikkelen inklusief een zware eindtest waarbij zo'n crash in scene wordt gezet. Per slot van rekening ben ik ook zo afgetest aan het eind van de Wildernis Guide cursus.

 

Op deze foto heeft de piloot een (nood)landing uitgevoerd op een ijskoud meer 'n half uur vliegen ten oosten van Atlin. Met een grijns mompelt hij iets van "crash", "out of gas"  " too heavy" en gooit vervolgens met dezelfde grijns alle rugzakken in het water en verzoekt ons er achteraan te springen. 't Feest is begonnen. 

Zoiets stel ik me nu ook voor. Heb er nu al zin in.

 

Uiteindelijk kwamen we weer thuis na een lange rit van Edmonton. Alles even geinspecteerd maar Bryan had e.e.a. uitstekend waargenomen. 3 volledige dagen weg na enkele maanden lijkt dan toch wel lang.

Dus lekker weer in 't eigen bedje en 's ochtends wat uitgeslapen van de vermoeienissen. Opgestaan en een ontbijtje gemaakt voor Riny om weer stevig aan de slag te kunnen gaan. Moet ook wel want we zien dat er een laagje sneeuw is gevallen die nacht. Riny zit naar buiten te kijken onze "tuin" in. Ziet ze opeens 2 coyotes opdraven die wat verdwaasd onze tuin en huis bezichtigen. 's Morgens zie je wel meer sporen van deze gasten maar waarnemen is iets anders.

Coyote1 Ze grijpt haar altijd klaarliggende camera en schiet gelijk raak. Ik kon met mijn toestel nog net vastleggen hoe beide dieren aan de voorzijde van het huis het bos weer inlopen, veel meer dan de staart staat er echter niet op.

 

 

De dag erna op de delfde plek komen er vier stuks mule deer vrouwtjes uit het bos, op een 10-tal meters achtervolgd door een dampende geile bok die al behoorlijk afgepeigerd is maar nog immer slechts een doel voor ogen heeft.

Zonder acht te slaan op de omgeving blijft ie z'n target achtervolgen. Ook zij verdwijnen in het bos en onthouden ons van het moment supreme welke mogelijk nog verre van daar is.

 

 

 

Groetjes vanuit een inspirerend Blue Lake.

 

 

 

 

 

 

   

    

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s