Back Home. Feb ’10

Na een lange vlucht weer teruggekeerd op Blue Lake.

Het afschied nemen van vrienden, familie en zeker van de meisjes is altijd weer moeilijk. Ons volgende bezoek aan Nederland hebben we nu nog niet vaststaan. De retourvlucht is nu gepland in April maar het is onwaarschijnlijk dat dat gaat lukken.

Bryan stond ons in Calgary op te wachten volgens afspraak. We landden ook keurig op tijd na een lange vlucht vanaf Amsterdam via Frankfurt.  Plan was te overnachten in een plaatsje ten noorden van Calgary bij Bryans dochter. Wellicht door wat afstemmings verschillen ging dit niet door. Dus reden we nog een uurtje door naar het Noorden tot Red Deer. Daarna nog een uurtje naar het westen tot in Silvan Lake. Daar een hotelletje gezocht, nog even wat gegeten ’n biertje en vrijwel prompt verzonken in een diepe coma tot 5 uur in de ochtend.

Om 7 uur Bryan gewekt, die dat wel erg vroeg vond, en direct route gekozen richting Rocky Mountain House. Na een ritje van een uur aldaar een ontbijtje gescoord. Vervolgd richting Saskatchewan River Crossing voor de koffie. Maar die was letterlijk en figuurlijk doorgestreept op de richtingsborden. Tot aan Jasper geen koffie.  Met moeite konden wij ons dat ontzien, voor de auto hadden we dat al tijdig voorzien en nog eens getankt voor vertrek. De signs gaven aan dat ie het nog 151 km moest volhouden. Het was prachtig weer, blue sky, enkele graden onder nul. Jasper zou + 2 worden in de middag. Nog enkele watervallen bekeken onderweg welke we ijs / sneeuwvallen mochten noemen. Ik verwachtte van de Sunwapta Fall’s mooie ijsvalfoto’s te kunnen maken maar no way. Alles bedekt met sneeuw.

Dus door naar Jasper. Daar gelunched in de Wistler’s Inn. Vervolgens na de nodige boodschappen in Hinton naar huis. 5pm thuis. Nog even gekeken naar de progressie welke Bryan gemaakt had met huis 1 (inmiddels gedoopt tot Muskeg Lodge). Bryan had onze kachel volgepropt met hout en ’t ontbrak alleen nog een ’n klein vlammetje of de warme gloed was daar.  ’n stukje zalm met toast op schoot met een wijntje en toen op kop ’t bed in. Wederom ’n coma van 12 uur, waaruit je dan wel in alle vroegte ontwaakt. -16C op de teller, Blue sky again, ’n mooi begin van een nieuw 2e jaar op Blue Lake.

Leo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s