Barre tijden. Feb ’10

Het aangename van de terugkeer is wel de mooie winter welke we hier hebben. Alhoewel het ’s nachts -16C is wordt het met de blue sky en het daarbij horende zonnetje toch lekker overdag.

Op zondag, als we de locatie hebben gecheckt (cabins & hostels), volgt er een wandeling over Blue Lake. Ja idd erover. Het meer is stijf bevroren. Sporen wijzen uit dat er ook al mensen met een 1/2 tons truck op hebben gereden. Tevens blijkt dat zij hebben gevist achter op het meer bij de beverburcht. Het is warm in de zon en uit de wind. Omdat er behoorlijk sneeuw ligt is het zwaar lopen en dan loopt de temperatuur op.

Ook nog even naar Cache Lake. Daar aan gekomen de laatste 50 meter altijd stil naderen. In de zomer zien en horen we dan de common loon. Ik kijk er nu al weer naar uit, een machtig geluid dat die beesten maken. Nu tot onze verrassing steken daar 3 coyotes over van oost naar west. Nadat ik even kuch verdwijnen ze als een speer naar het westen het bos in. ’n Prachtige witte vlakte.

Thuis aangekomen lijkt het wel lekker om nog even buiten te gaan zitten.

Afgelopen zomer heb ik de vuurplaats al voor het houthok gesitueerd. Maar erligt nu een pak sneeuw op en rond. Dus dat eerst verwijderd en vervolgens het vuur aangestoken.

De zon blijft lekker pal op onze plek schijnen dus we zitten lekker. Bryan ook even gebeld. Hij is de hele dag bezig geweest de laatste hand te leggen aan de outhouses en slaat deze uitnodiging niet af.

Hij verdwijnt a.s. woensdag voor een week naar Jamaica. ’t Is hem gegund en dat vind hij ook wel. Hij heeft 4 weken op de tent gepast en op een goeie manier.

Van 4 tot 6 uur lekker buiten in de zon gezeten en ik voel nu dat ik m’n hoofd ’n beetje heb verbrand.

Uiteraard een lekker wijntje erbij. ’t Lijkt wel een apres-ski zonder alpine hellingen in de buurt. De fles druk je diepweg in de sneeuw zodat deze lekker gekoeld blijft.

Ja het zijn barre tijden met deze Alberta Winter!  Op 1200 meter hoogte in de sneeuw met zon dan is het een voorrecht hier te kunnen zitten. De maand in Nederland doet qua weer niet terug verlangen. Maar er zijn natuurrlijk veel andere aspecten.

Blue Lake Centre,   Alberta    Canada.

3 gedachten over “Barre tijden. Feb ’10”

  1. Ziet er goed uit in de zon daar! Als de zon hier schijnt is het ook wel echt lekker, alleen zijn de mensen hier niet zo nederlands om met -10 toch nog op het terras te gaan zitten helaas. Misschien moeten we jullie voorbeeld maar volgen en ook een vuurtje aansteken midden in de sneeuw! In Lapland volgende week gaat het vuur zeker aan! Leuk jullie verhalen weer te lezen! Kus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s