Echt lente in Hinton of toch niet? April 22nd ’10

De temperatuur in Hinton loopt de laatste weken aardig op. Begin deze week enkele dagen van 25-26 graden C. Eergister wat frisser en bewolking. Zelfs wat sneeuw in de vroege ochtend, maar verder bijna elke dag blue sky. ’s Nachts soms iets boven 0 graden maar meestal enkele graden vorst. Op de meeste plekken is de sneeuw weg ook al zitten we hier op 1180 meter hoogte. Donderdag ochtend, de sneeuw was al weer weg, gaf onze natte veranda de indruk dat het had geregend. Ik kan me de laatste regen niet meer herinneren. ’n Maand of 7-8 geleden? ’t Is hier dan ook kurkdroog. Natuurlijk heeft het wel gesneeuwd maar hoe de regen ook al weer voelt??? Tot eind december meer sneeuw dan de gehele vorige winter zei men. Toch is ook de waterstand in de 5 meren rond om ons heen heel laag. Ik hoop dat we voldoende hebben om de canoes te laten varen deze zomer. Anders wordt dat een strop. Moeten we de Athabasca op, maar dat is weer 13 km rijden tot het drop-off punt. Ik neem aan dat het peil in de Athabasca wel gaat stijgen als er weer gletscher water komt.

Jorrit en Brian gaan het ijs te lijf

  Blue Lake is vrijwel ijsvrij. Dus als een stelletje jonge koeien gaan we de wei in en dartelen vrolijk rond. ’t Is natuurlijk wel gevaarlijk ijskoud water.

 Jorrit beseft dat niet geheel, wat ongedisciplineerd zit hij hier zonder life-jacket in de boot. Maar Jorrit besefte gedurende z’n verblijf wel meer niet.

 Vandaag zaterdag 24 april 2010 sta ik op de Trade Show in Hinton. ’t Is hier koud binnen. 2 weken geleden lag de ijsvloer hier onder mij. In het Recreation Centre, waar Hans van Klaveren de scepter zwaait, heeft de bevolking de beschikking over 2 ijshockey arena’s. Natuurlijk in de zomer geen ijsvloer maar nu de Trade Show. Ik heb nu het gevoel dat hier binnen de vorst nog in de grond / vloer zit. Steenkoude voeten. Riny heeft er gister gestaan en kwam ook als een ijspegeltje terug. We willen ons ook een beetje presenteren aan de bevolking van Hinton en het bedrijfsleven. Als men het bestaan weer kent is er ook weer kans op een uitstapje naar Blue Lake, een vergadering, etentje, bruiloft of wat dan ook.

Gister op Blue Lake het “ATB” parcours afgerond. Een hele pittige uitdagende route van 8km. Met ook nogal klim- en afdaalwerk. Totaal  200 meter.  De gehele route is bewegwijzerd met de in Nederland bijna standaard bordjes: driehoek met 2 wielen. Totaal ruim 100 bordjes. Nadat de laatste bordjes gemonteerd waren en Jorrit ook de laatste omgewaaide bomen met de motorzaag had verwijderd kon ik op de ATB om eens rond te gaan en testen of er nog foutjes in zaten. Ik heb er exact ’n uur over gefietst. Weliswaar met 3 telefoontjes er tussen door, even de bold-eagle welke op de hoek van Blue Lake bij de beverburcht zat nagekeken en even Cache Lake voorzichtig gechequed op wild. ’s Middags graasde er een moose in het water van Cache Lake.

Dus 60 min. Daar kan en moet nogal wat vanaf. Vorig jaar de Duck-trail in 13 min. Dit moet als de conditie wat beter is en de trail wat ingereden sneller kunnen. 30 min moet mogelijk zijn. Johan t.z.t. maar eens uitdagen tot een track-record. En anders Marcel, Frans, Frank of Paul die houden ook wel van een uitdaging.  De Hinton MTB club komt komende week al langs om ’t pad te “slechten”.

De laatst genoemden zullen dat zelfde ook wel gaan doen op ’t survival rondje. ’n Kwartiertje of twee moet mogelijk zijn. Haha. Het parkours nadert de voltooiing. Nog een paar netten zien te vinden.  Netty van Klaveren zal ongetwijfeld ’t eerste track record zetten. Zij assisteert ook met de eerste groepen die langs komen. De hindernissen zijn onderverdeeld in 4 categorieën zoals op de ski-hills. Groen is voor de beginners, blue voor de enigszins geoefende atleten, rood voor gevorderden en zwart voor de experts.  De beginners krijgen een groene armband om i.p.v de in Nederland bekende rode armband. Dit ten teken dat zij alleen de groene hindernissen mogen doen. Dat zijn we met de  verzekering overeen gekomen. Vele hindernissen zijn qua moeilijkheids graad ook op een groene of b.v. rode manier te nemen. ’n Hordenloop acht horden, steeds oplopend in hoogte. Je kunt een rol over de horden maken maar b.v. ook 360 graden rond de horde heen zonder de grond te raken. Zo kunnen vele hindernissen ook op een veel zwaardere wijze worden genomen oftewel de zwarte piste!

Inmiddels teruggekeerd op Blue Lake. De Trade Show is afgelopen. De stand ontmanteld en ingepakt. Buiten komende blijkt dat het regent.  De gehele dag denkende dat je binnen zit en dat het buiten mooi weer is en dan regent het, voor eerste sinds een hele lange tijd. Riny belde nog. Blijkt er op Blue Lake 5 cm sneeuw te liggen. Dat blijkt dus waar te zijn. Op de terugweg moeten we over een soort heuvel / bergrug van bijna 1.500 meter. Juist voor de top wordt de wereld wit. Daarna dalen we weer ongeveer 200 meter af. Blue Lake ligt enigszins in een dal / vallei. Het lijkt wel of daar de kou wat blijft hangen  en dus de sneeuw ook blijft liggen. Het is en blijft ’n wit Blue Lake. Temperatuur de gehele nacht en zondag ochtend net boven het vriespunt dus ’t zal wel weer wegdooien.

Riny is vandaag naar een watercolour schilders cursus, ik luister naar de bekerfinale. Het is al snel 2-0 voor Ajax dus dat gaat goed, zal de beker wel winnen. Volgende week Twente kampioen. Is ook goed.

Krijg een mailtje van Mark Krus en Sjoerd Postema dat zij op 18 september de voormalige abc-run willen gaan organiseren. ’t Zijn 2 fanatieke adventure racers die al vele malen hebben deelgenomen en nu hun trukjes op ’t startveld willen en zullen gaan botvieren.

Vorige week weer een wedding gehad in de Main Lodge. Het sluiten van het huwelijk, dat ook in de zaal hier gebeurde, was succesvol maar ook het feest daarna.

 

 Het koppel had met wat assistentie de zaal versierd. Daar wordt veel werk ingestoken.  Aanvankelijk was de bruiloft voor half juli dit jaar afgesproken. De gehele lokatie was voor 2 dagen afgehuurd. Maar het bruidje had een ander feestje en raakte zwanger waardoor dat feest niet door ging. Nu beperkte het zich tot een feestje voor zo’n 50 man.

Omdat de bruilofts gasten ook hier wel eens een glaasje drinken is er een lift georganiseerd die op en neer reed naar Hinton.

 

 Deze week globaal het Outhouse projekt afgerond met het transport van de 2 outhouses naar hun vaste positie aan de 2 meren Blue Lake en Cache Lake.

Het transport van outhouse 1. Het past allemaal net.

 

Op een grote poleyester tank van 5000 liter zijn de outhouses geplaatst. Die tanks moeten jaarlijks leeggepompt worden. Nog wat afwerkpuntjes inpandig, een tegelpaadje en wat afwerken rondom en dan is “Kees klaar”.

Zondag 25 april. Begin 2e helft Ajax-Fijenoord 2-0!

Groetjes Leo

5 gedachten over “Echt lente in Hinton of toch niet? April 22nd ’10”

  1. Heej daddy, leuk weer even wat nieuws te lezen! Mooi dat je out-door dingen beginnen te leven. Ben benieuwd! Wil de volgende keer zeker stukkie mountainbiken 🙂
    Hier ook alles goed. Nog 1 dagje werken in Delfzijl. Ondanks dat het heel leuk is daar, ben ik blij dat het er op zit, want afronden is maar niks.. Maarja, hoort erbij..
    Komende tijd kan ik me iig volledig storten in het Hilberdink-gebeuren.. Denk dat het wel leuk gaat worden!
    Nou, tijd voor mn bedje!
    Knuffie!

  2. Leuk verhaal weer!! Gek dat weer daar.. Wel lekker warm in ieder geval! hier is het nog even wachten op de zomer, maar de lente gaat al wel lekker. Met soms nog een plotselinge sneeuwbui ook tussendoor. Nu voorbereiden op de zweedse variant van koninginnedag, Valborg, schijnt geweldig te zijn dus heb er zin in!! Moeten snel maar weer keer bellen. xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s