NASA. Jun.’10

Afgelopen zaterdag 'n bezoekje van een paar motorgasten. Geen medewerkers van NASA, zojuist terug van een ruimte tripje, maar twee gewone jongens uit Red Deer en ergens in Ontario. Op de vraag of ik even mee kon rijden naar Jasper om hun de weg te wijzen kon ik geen nee zeggen. Barry, toevallig een Canadees met Nederlandse ouders, was er al 25 jaar niet meer geweest. Rob, toevallig getrouwd met de dochter van een Nederlands stel, al helemaal niet. Dus is iemand die de weg wijst is best wel gemakkelijk. Zo'n honderd km naar Jasper en je moet minstens 1 keer afslaan.

 

Leo_barry_bob_2

Bijgevoegd een foto tussen Jasper en Mnt Robson. Met 2 motor gasten die bij ons waren. Ertussenin, ja dat zwarte plekje, een echte zwarte beer. Vergroot xe2x80x98m maar eens uit.

 

Leo_barry_2

 

 

Een “Arie” foto op weg naar Jasper. Ik heb ze even weggebracht met m’n (witte) aanwinst. Geen Jappaners in de buurt om de foto te maken.

Na het gebruikelijke bakje koffie in het zonnige en zomerse Jasper, stelde ik voor om hun tot Mnt Robson weg te brengen, dwars door de Rockies, dat leek me wel leuk. Ik dacht zo'n 40-50 km. De tanks volgegooid voor $15 en 't gas erop. Na zo'n 30 km denk ik dat het toch wel wat laat zou kunnen worden en mogelijk is het druk op Blue Lake met canoe verhuur en Riny is alleen. Tot overmaat van ramp zie ik een bord: nog 60km. Terwijl ik nog zit te denken zie ik ergens links van de weg tegen een helling een zwarte vlek. 'n Beer.  Dus iets verder gestopt en aangeven dat ik hun dat nog even wilde bieden en rechtsomkeert ga maken. Al gauw stopt er iemand die wel een foto wil maken met dat beest op de achtergrond. Ik was al vaker gevraagd om eens een keer met zo'n beer op de foto te gaan. Dus bij deze gelukt. Vervolgens als een speer terug. Maar toch weer zo'n 300 oefen km gedraaid. Moet toch wat ervaring opdoen.

De Low Rope Course is een doorslaand succes. De High Schools komen met lovende berichten terug en spreken andere Sport directeuren van scholen. Dat gaat als een lopend vuurtje. Er zijn al heel wat studenten over geweest. Nu al druk met naspannen van de hindernissen. De stagiare Jorrit heeft er veel uren in gestopt maar was geen specialist in knopen en strak trekken van de touwen. Dus dezer dagen wat werk gestoken in afwerking en veiligheid. Ook allerlei boomstronken opgeruimd onder de hindernissen. In- en uitklim touwen geoptimaliseerd knopen opnieuw gelegd en echt strak geknoopt. Nu nog wat meer eenvoudige hindernissen erbij verzinnen, want de show goes on. Na de opening verscheen een leuk stukje in de lokale krant.

Download obstacle_course_opens_at_blue_lake_centre.pdf

Nu nog wat andere kranten uit Edmonton trachten te interesseren.

Op de MTB route valt de drukte nog mee. Binnenkort komt de Fietsclub uit Hinton op bezoek. Kijken of daar ook wat PR mee te maken is. Hans v.Klaveren zien wel regelmatig trainen. En Netty natuurlijk op de Low Ropes.

Leo

2 gedachten over “NASA. Jun.’10”

  1. ziet er goed uit!! kan niet wachten om langs te komen! maar eerst morgen maar weer naar Nederland.. paspoort allemaal goedgekomen gelukkig, laat het wel weten als ik weer in grun ben! tine komt me halen en dan eerst langs Mariet in Vorden. xx ps jullie volgen t WK toch nog wel een beetje daar he?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s