Mark & Karin +++ Aug 2010

Mark & Karin samen met Kirsten, Imke en Myrthe hadden hun Canada reis al vroeg en gedegen voorbereid. Dus wisten we al lang van te voren dat zij hier zouden komen. Eerst zijn zij in St. Pierre en Winnipeg langs geweest bij wederzijdse familie. 30 jaar geleden waren wij daar ook al eens geweest. Carl & Ricky zijn al enige jaren uitgeboerd en wonen nu tegenover de voormalige boerderij in een destijds nieuw gebouwd Log-house. Alleneven en nichten wonen in Winipeg of Edmonton. Mark en Karin hebben hen allemaal bezocht en toen het vliegtuig genomen en naar Calgary gevlogen.  Na een mooie reis door de Rockies op Blue Lake geland. Samen een lijst opgesteld met mogelijke dagtrips vanaf Blue Lake.

Bijna punts gewijs hebben zij de lijst "afgewikkeld" en daardoor veel gezien.  Ook de lokale moose en de beren. Op 'n mooie dag zwommen Martine en Leone naar overkant op Blue Lake en terug. Nauwelijks terug of 'n man met een kano deed dat ook en zag op de plek waar Leone en Martine rechtsomkeert hadden gemaakt een zwarte beer in het water zwemmen. 't Beest maakte zich snel uit de voeten op de kant. Maar toch wel weer even met de neus op de feiten gedrukt.

Vlak daarna een beer vlak bij de Main Lodge, rustig bessen vretend scharrelt ie rond de gebouwen. Toch wel even iets om rekening mee houden. Dit jaar veel beren gezien rond 't Centre. Blijkbaar ook veel bessen in deze periode.  Volgens de Scott Sunderwald, de Conservation Officer, zijn er ook meer beren dan vorig jaar. In de buurt van Peppers Lake moet ook een grote grizzly zitten. Die hebben een "werkgebied" van zo'n 1000 km2, dus zal deze ook wel eens hier langs komen. 

M&K1

The spot to be, was atuurlijk the dock of Blue Lake! daar hebben zij uren  doorgebracht in de zon. Echte waterratten! 

M&K2

Klimmen was ook helemaal hun ding. Ik zie hen in de polder nog wel eens een survival trainings centrum bezoeken. Maar nu als voleerde klimmers.

M&K4

In de apekooi, wat het eigenlijk nog niet is, brachten zij ook uren door. Voor en na elke maaltijd waren ze er in ieder geval te vinden.

M&K3

Na een avontuurlijke kanoe tocht door de creek kwam iedereen behouden aan op Cache Lake.  Dat was wel een statie foto waard.


M&K5

Natuurlijk werd er ook aan het eten de nodige aandacht besteed.  Riny maakte zich sterk voor een warme ontvangst met een "cold supper".

M&K6

Als ervaren paardrijders moest er ook een ritje worden gemaakt bij Rockie. Voor iedereen een passend paard zelfs voor mij een grote met veel energie.Leone en Martine gaan ook mee.

Leo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s