Guus & Siny. begin Aug '10

Guus belde enkele dagen van te voren dat ze in Banff waren zodat we ons konden voorbereiden. Maar hun kamertje was al klaar en 4 dagen later doken ze al vroeg op de ochtend op. Ineens stonden ze voor onze neus. Hadden links en rechts al iemand gesproken. Inmiddels krijgen we al wat ervaring met 't uitstippelen van een programma voor een ieder in onze omgeving. Toch zijn er verschillen. De een wil raften terwijl de ander liever de beaver Board walk doet of beiden. Velen missen de eenvoudigste route naar de Athabasca Lookout. De een durft (nog) niet de ander laat zich leiden door een slagboompje en weer een ander wil de steilere route. In ieder geval een mooi uitkijkpunt zeker in de vroege ochtend als de zon nog uit het oosten komt.

Ik dacht Guus zal wel een dag weg willen op de motor maar geen allesoverheersende aandrang in die richting terwijl ik stond te wippen om weg te komen. Dus niks van dat alles. Ik moet er alleen op de HD opuit. Nu is een rondje rijden van een paar uur hier ook wel lastig. 't Kleinste Noord-westelijk rondje is al gauw 1400 km (Grande Prairie, Prince george, Jasper, Hinton). Noord oostelijk 950 km (dat is via Grande Prairie, Whitecourt, Edson Hinton). Dan maar Zuid-oostelijk. Bijna 600 km. De moosite route wellicht maar wel met 200 km gravel road. 100 km erbij en je kunt harde weg door de foothills. Dat ga ik wellicht met Jan Kuiper maar eens doen op een mooie dag.

Oja, na dat gemijmer en gereken via de route planner, Zuid westelijke route: ook 1300 km. Via Jasper-Kamloops-Golden-Banff en via jasper terug naar Kamloops.  Ook een heel lengte. 2 dagen wellicht. Ook een mooie. We zien wel.  

Op z'n eerste wandeling, nog tussen de gebouwen had hij al z'n eerste "bear encounter".  Wandelend op de gravel road ineens links direct langs de weg een  beer tussen de bessenstruiken. 'n Foto was lastig maar wel duidelijk. De beer wilde de boom in doch deze was te klein en boog krom. Dus vrat ie maar door aan de bessen aldus het relaas. Guus deed enkele stappen terug en stelde z'n camera koelbloedig in en knipte de bewijs stukken aaneen. Even later kon ik met Siny aan het zelfde struikje ook vaststellen dat 't een 2 a 3 jaar oude beer was. 'n Echte dus. Oppassen en de bordjes ("bear in area") weer tegen de bomen.

Ook de moose liet zich deze zomer regelmatig zien met haar twin. Helaas is er nu een afgevallen. Wellicht gepakt door een beer, wolf of coyote. Psja 60-70% haalt het eerste jaar niet. En voor zo'n beest is het lastig om twee kalveren in de gaten te houden.  't Kalf welke in onze tuin z'n tweeling zusje in de benen trachtte te krijgen leeft denk ik nog. Iets meer bij de hand en dat scheelt je leven in deze harde natuur.  

 

Calfs2

Alhoewel:

  • er hier geen zalm zit / of zwemmend hier kan komen, 
  • de Canadezen, zover ik kan overzien geen echte zalm eters zijn,

……………….scheppen we er wel een enorm genoegen in om zo nu en dan een zalmpje op de BBQ te gooien.

Guus1

Aangezien het ook de laatste avond is dat de meisjes hier zijn doen we dat ook in een klein gezelschap. De  visjes lieten zich goed smaken.

De ander ochtend was het vroeg afscheid nemen van G&S en zijn we met Leone en Martine richting Edmonton gereden. Guus ging naar het westen richting Clearwater. Hij bericht zelf daarover verder.

2 dagen later ontvingen we het bericht van het overlijden van Renee Baks. Dat is de keerzijde waar we van schrokken. Hij was 2 jaar achtereen aktief op Blue Lake. We bewaren goede herinneringen aan hem als een hardwerkende sympathieke vent.

Guus en Siny zijn beide druk geweest met 't schilderen van ons huis. De daklijsten en basement moesten nog diep bruin, de kleur van de dakgoten volgens Riny ……de architect.

House3

Je ziet het zelf het is nu prachtig die combinatie.  Ik heb de voordeur nog even gestreken zonder goed te gronden maar het beeld is goed. Vandaag het gras gemaaid want het was al weer veel te lang. Een relatief nat jaar met zeer regelmatig een bui maar ook veel zon. Ander punt: no or hardly bugs dit jaar. Vorig jaar werd je relatief lek gestoken maar nu weinig last alhoewel ik dat van elders anders hoor. Dus er nu hier maar van genieten. 

 

Aug 2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s