Paaschbergers in de foothill's Aug 23rd, 2010

6 dagen geleden vertrokken zij uit Calgary,  wel op echte “TREK’s” mtbikes welke in dit landschap niet misstaan, en zondag avond aangekomen in Cadomin. Nog 75 km te gaan. Je zou het verwachten van Johan maar Herman had z’n eerste aanvaring met het gezag. Nu weten we dat administratie niet z’n sterke kant is dus met het op tijd inleveren van z’n “where abouts”  ging het fout. Wat wil het geval in Canada. Als je op een “onbewaakte” camping gaat staan dan moet je wel betalen en wel binnen ’t half uur. Aan dat soort tijds limieten heeft Herman ’n broertje dood vandaar dat de administratie nog even op zich liet wachten. In Cadomin zo’n fanatieke dienstrakker aan de deur die met bruut geweld op de deur van de forse camper hamert en behoorlijk te hard roept: “Police, open the door!”. Herman vliegt bijna door het plafond en Hanny roept dat dat ook wel wat minder had gekund.  Dus de schrik zat er even in. Riet zag door een zijraampje al dat 't 'n vals alarm was. Wel stonden ze op een goddelijke plek niet ver van de hemel in de middle of nowhere, als je de gygantische kolenwagens even niet meerekent die ’n paar honderd meter verderop onze brandstof uit de dagmijnbouw naar de trein brengen. Herman had wel ’t kampvuur op de waakvlam, bang dat de kolenhoudende ondergrond ook in de fik zou gaan.  Dus dat vuurtje hielpen we even op nivo door wat extra hout te hakken op handkracht.   Het druppelde een beetje maar daar trekt ’n fatsoenlijk vuur zich niet heel veel van aan. Toen we die avond laat weggingen moest Herman nog steeds z'n formulier inleveren.

Ze waren in goede gezondheid aangekomen. Hadden genoten van de (on) en gerepte natuur,

Finish4 
de bossen, rivieren en de hellingen. Totaal zo’n 5500 meter geklommen tijdens hun 600 km lange tocht. Nu hadden zij mij gevraagd om hen tegemoet te fietsen tot Cadomin en dan samen terug.

Finish3

Ik heb alle mogelijke alibi’s aangedragen en zelfs Johan accepteerde dat ik de andere ochtend niet stipt om 9 uur bij de shop in Cadomin zou staan. Dat feit bezorgde me een heel wat betere nacht rust dan voorgaande nachten.

Maandag ochtend echter kreeg ik toch wat kriebels welke ik eerst nog even kon onderdrukken maar om 11 uur ben ik toch met de ATB samen met Ruurd vertrokken richting Hinton. Ik had bedacht dat zij omstreeks 12 uur, uit het zuiden komende, ongeveer bij Highway 16 zouden (kunnen) zijn.

Finish1

We stonden er nog geen 2 minuten, Ruurd zou zojuist richting Hinton gaan (3km) om te zien of zij al niet aan de koffie zaten, of daar komen beide fietsers, klagend over de tegenwind downhill, aansuizen direct achtervolgd door de camper met Hanny & Riet. Dus perfecte timing want zij hadden ook trek in koffie metxe2x80xa7  in Hinton bij de Old Grind.

Na een half uur pauze begon de etappe naar Blue Lake. Ca. 25 km met 500 hoogte meters waarvan een strakke klim van 400 meter.

Rond 3 uur kwamen we gezamenlijk aan bij de Blue Lake entree. Daar stonden alle dames met camera’s, bloemen kransen, toespraken en wederom koffie.

Finish2

Conclusie: Herman en Johan hebben ’t glansrijk gehaald evenals Riet en Hanny met de camperrit.  In een legendarische toespraak memoreerde Riet de ontberingen welke ze hebben ondergaan in de voorbereiding en tijdens de koers. Emotioneel werd het toen   daadwerkelijk de bloemkrans werd omgehangen en nog wat extra "kettingolie" werd overhandigd. In 't dankwoord onderstreepte Johan nog de onbaatzuchtige support welke zij hadden ondervonden, anders was dit resultaat zeker niet bereikt. De Canadese Rockies zullen na deze  onvergetelijke race voor altijd anders zijn….  

Finish5 
 

Door de bezoekers werd nog een fles Champgane overhandigd om het
samenzijn nog wat extra luister bij te zetten. Natuurlijk ook nog allerlei leuke Nederlandse boekwerkjes en tijdschriften om toch een beetje bij te blijven. Alhoewel ik geen cent meer te makken heb, nu ik 'n trotse Harley rijder ben, kreeg ik toch een luxe Harley knip. Riny kreeg een lekker geurtje om de beren, die dit jaar al helemaal gek zijn in en rond Blue Lake, nog wat gekker te maken.

Dit 3 jarige mannetje is vast van plan om zich hier blijvend te vestigen. 

Huisbeer

 Gister wat gekanoed, wat film opnames gemaakt en vandaag ’t vervolg van de film opnames met de ATB en een hike naar de Oger Canyon o.l.v. Ruurd. Nu iedereen moe en voldaan bijna op bed.

Groetjes Leo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s