Survival groep Beltrum / Eibergen Sept 4-16th, 2010

Vannacht rond ’n uur of twaalf verlieten ze in stilte Blue Lake, na een enerverend verblijf van van twaalf dagen.  We waren er heel blij mee dat deze groep samen besloten hadden om bijna 2 weken op Blue Lake te verblijven. Zeker ook omdat we hier ’t sport imago willen uitdragen aan de scholen en bedrijven maar meer nog omdat we  hechten aan de relatie met hen.

Frans & Janny Verheij, Frank & Marita Klein Gebbink, Paul & Gerrie Geessink, Marcel Scholten en Hemmie Borckink,

Evelyn Creek
Rond een uur of 8 ’s avonds hadden we nog een afsluitend borreltje gedronken. Konklusies waren eensluidend dat ze een geweldig verblijf hadden gehad, waarbij al hetgeen ze hadden willen doen ook is gedaan.

Zoals met de vele andere Nederlanders was ook deze groep zich ervan bewust dat je na aankomst direct ’n plan moet hebben voor het verblijf anders is de tijd weg voor je het weet.  De grotere “brokken” waren wel de wens om de Skyline Trail te lopen, te gaan kanoen op de Athabasca voor gegaan door wat kanoe instructie, paardrijden, wat hikes te gaan maken, niet luxer te overnachten dan nodig, gezellige avonden, Beaver Board walk, wat wild zien (ook beren), Maligne Lake rondvaart, Bald hill’s, Opal Hill, Jasper en de bezienswaardigheden rondom, natuurlijk de Ice Field Parkway en de diverse watervallen, de natuur rond Blue Lake, een beetje trainen, hardlopen, Survival parkoers van Blue Lake, het record verbeteren voor de lange apehang uphill enz.

Uitschieters en memorabel werden de Skyline Trail en de Athabasca. De eerste vanwege de geweldige uitzichten, machtig mooie bergen, ’t toch wel mooie weer (geen regen), en zeker ook de geweldige sportieve prestaties die met name de dames hebben neergezet.  Dit temeer doordat zij in de bergen nog niet deze ervaringen hadden opgedaan.  Moe en heel voldaan zaten we de derde dag rond 2 uur ’s middags aan de koffie in het restaurant van Malinge Canyon om deze conclusie te trekken. Een der dames memoreerde dat deze ervaring een podiumplek verkreeg als derde na de bevallingen van haar 2 kinderen. Dat is nogal wat dunkt me. Frans kan dan ook niet meer stuk door de invloed welke hij bij al deze drie “events” heeft aangewend.

Ik heb er een apart verhaaltje van geschreven, ’t is hier te downloaden:  Download Skyline Trail def

De Athabasca vanwege het bedwingen van deze toch wel ruige rivier na al die regen, de tegenwind, en de kou welke na 3 uur kayakken de meeste groepsleden toch parten speelde.

Na aankomst moest er eerst een keus worden gemaakt over welke accommodatie ingenomen zou worden. De eer om die keus te maken was aan de dames. Nadat alle mogelijkheden waren bezichtigd en we nog wat stonden te evalueren in het laatste bunkhouse waarbij de heren alle plussen en minnen nog even te berde brachten, trokken zij zich subtiel terug en werd ’t bunkhouse gesloten totdat de meisjes er met een besluit weer uit zouden komen. Dat duurde 15 min. De keus was helder, ’t werd het kleinste bunkhouse. Een geweldige houtkachel, geen electrisch licht en geen water zodat de sfeer moest komen van de inbreng van de aanwezigen.

Ons idee is; dat het uniek is hoe goed zij dat, met z’n achten, 12 dagen in zo’n geweldige sfeer hebben gedaan. Rond half tien ’s avonds als het donker was, kaarsjes aan, kachel aan, biertje / wijntje erbij en de dag werd geevalueerd rond de houtkachel. Dat was elke keer weer lachen.

Ook de besluitvorming rond het te volgen programma was perfect zonder enige egotripperij. Voldoende ruimte om evenueel ’n iets afwijkend ding te doen welke weer past bij de anderen.  Van de trip naar Cadomin, wat op zich niet veel voorstelt, werd een bijzondere dag gemaakt met heerlijk diner in Robb in Brian’s Hotel (ik dacht dat het allang gesloten was en nu wordt het door hun als een must voor ons verkocht). Je verzint het niet, dat willen wij dus nog snel eens meemaken.

Het was een verblijf met telkens verrassingen:

 1. Vandaag, na hun vertrek, rij ik rond met de motorzaag om nog wat omgevallen bomen te verwijderen. Marcel vertelde er onder het hardlopen over. De eerste boom klopte. Ik wist dat er nog een lag. Ruurd en Jasper hadden ‘m met de bijle doorgehakt. Bleek de hele (dikke) boom al opgeruimd. Bedankt Frank en wellicht marcel.
 2. Ik ruim vandaag de bunkhouse op. Blijkt er nog een lekker flesje wijn te liggen. Hebben we vanavond lekker ’n glaasje van genomen. Nee niet de hele fles, dat zouden zij ook niet doen.
 3. Geen sporen meer van blikjes bier of rum!
 4. Volle zakken granola.
 5. Een slaapmatje. Jasper heeft er waarschijnlijk nog een in Jasper gehaald.
 6. Paul verbeterde het apehang uphill record van Wilfred Brons met 13 sec tot 62 sec nu. Officieel Canadees record!!
 7. Het ATB record van Johan : 27 min 45 sec bleef onaangetast.
 8. De koperen “Hongaarse goulash” ketel werd keurig afgeleverd na ’n “beginners”  ongelukje….. Nu was het een prachtige roestvaststalen ketel. We hebben alles in het werk gesteld om ‘m ook uit te proberen maar ’t programma was of te vol of de omstandigheden dulden het niet. Dat houden we te goed!!!
 9. We hebben geen wolven gezien, wel gehoord!!
 10. Daags nadat ze vertrokken waren staalblauwe hemel. -4C die donderdagnacht. Vrijdagnacht -6C.
 11. Maarten, Ruurd en Jasper zijn vrijdagochtend enkele uren na hen vertrokken voor de Skyline Trail. In 2 dagen! Op 2.000 meter is het dan -14C.
 12. De zondag ochtend groep zal a.s. zondag wel gaan kanoen op de Berkel.

Tot slot:

Dit was wel een heel uitzonderlijke ontmoeting van heel fijne sportvrienden welke ons heel dicht aan het hart liggen.  Graag zien we hen in de toekomst weer terug of hier of in Nederland

Leo & Riny

 

 

Eén gedachte over “Survival groep Beltrum / Eibergen Sept 4-16th, 2010”

 1. Ik hoop maar dat al die trails en apehangers open zijn in de winter, want het mag duidelijk zijn. Kim & ik gaan alvast in training 🙂
  Scherp die records maar vast wat aan 😀

  en het klinkt goed, zo’n 12 daags prgram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s