Low season. Okt 28th , 2010

Vannacht om 1 uur vertrokken vanaf Blue Lake met Maarten om Riny en Jasper naar het vliegveld in Edmonton te brengen. Jasper heeft z'n periode van 3 maand er hier op zitten en gaat een setje schoon goed halen om vervolgens asap weer richting Azie te vertrekken om z'n sabatical year (ja hij is 17) nog wat  kracht bij te zetten.

Riny stapt ook op het vliegtuig richting Nederland voor een sabatical van zo'n twee weken. Een zeer welverdiende vakantie na een seizoen knetterhard werken. Ze manifesteerd zich op een geweldig manier op allerlei management en uitvoerende terreinen op Blue Lake. Afscheid nemen op het vliegveld van Riny of de kids is telkenmale pijnlijk. Dat wordt niet beter met de jaren. Ze zal wel geradbraakt aankomen in Nederland als ze twee nachten gemist heeft. Ik hoop dat ze een heel fijne tijd heeft met de meiden, vrienden en familie aldaar, ze telde de dagen al af en had er ontzettend veel zin in. Het programma, zeker de eerste week zat al propvol. Ik  hoop dat  ze midden november weer enthousiast mijn kant op komt. 

Het afscheid van Jasper was ook emotioneel. Het werd gevierd samen met de verjaardag van Maarten. Dat was 'n dag te vroeg, de 26st maar dat kon niet anders omdat we de avond erop zouden vertrekken.  Om aan het eind van een feestavond richting Nederland te vertrekken leek ons niet gepast. Het feest werd gevierd in de Muskegg Lodge, de woning van de "betrokkenen". Bij binnenkomst werden we verrast met een vrolijk gedekte tafel. Maarten had heel tactvol aan Julie gevraagd hoe hij met weinig arbied veel indruk kon maken. Julie's advies was zoals gebruikelijk 100% geslaagd in de opzet. Het toonde als een *****diner. Julie en Pete waren ook uitgenodigd en aanwezig naast Hans en Netty die wat later kwamen. 'n Heerlijke fondue avond dus altijd gezellig, alhoewel Pete het vlees liever snel in de koekenpan had gegooid, maakte hij deze avond een uitzondering.

Na het eten even een timeout. Maar dan gaat het ook beginnen. Jasper kon niet wachten…..

3 Maand had hij geoefend op z'n electrische gitaar en na een heel klein beetje aandringen gaf hij dinsdag avond een kort concert(je). Ja je moet het toch maar doen voor een kritisch maar wel deskundig en enthousiast publiek. Enig plankenkoorts kende hij dus wel op de houten vloer van de Muskegg Lodge.

 
Jasper1 

Jasper speelt z'n vingers warm. Hans geniet al.

We verwachtten zoiets als een niet te complex country nummer, in Canada, van b.v. 'n John Denver, maar nee met veel jeugdige overmoed, verkoos hij 'n persoonlijke favoriet van AC/DC  genaamd Thunderstruck, ook daarin speelt een gitaar vituoos. De zaal lag plat!!

Jasper4 

Na een staand applaus van het publiek gingen we over tot het spelletje van het raden van een intro van een door hem gespeeld nummer.  Dat werd een typisch geval van overschatting van het publiek. Wat blijkt hij had de intro's gescrambeld en dat was duidelijk boven ons nivo. Alhoewel uit het verre verleden soms enkele akkoorden bekend voorkwamen was er weinig herkenning, alhoewel Maarten met "triple w" ondersteuning snel een heel eind kwam. Met een toegift kwam Jasper tenslotte onder luid applaus weg.  Weergaloos! Met een oefen periode van 3 maand heeft hij zich het instrument al aardig eigen gemaakt, terwijl hij ook nog wat andere zaken heeft gerealiseerd op Blue lake.

Z'n verblijf hier kende vele nieuwe elementen. Maarten introduceerde de "Igloo-tool"van de eeuw. 's Ochtends lag er 'n 10-tal cm sneeuw dus werd de tool uitgeprobeerd. Een echte igloo bouwen. Backcountry-skiing-snow

Omdat we het systeem nog moesten leren kennen ff proberen in de achtertuin.

Igloo1 
De sneeuw wat vermengd met wat blad. Maar ze zijn op de goede weg. Maarten zal het nog wat nader uitdokteren en bij de volgende bui de ontwikkeling vervolgen.

Igloo2 

Het zal ook nog wel wat studie vergen voordat 'n klas groep dit met z'n 4 of 5xc3xaan kunnen oppakken.

Jasper2 

Jasper bedankt voor je aanwezigheid en inbreng op Blue Lake. Je bent 'n onverbeterlijke optimist met altijd een goed humeur die overal voor te vinden is en nooit te beroerd is om de handen uit de mouwen te steken.

   Vogelnesthok1
Na het shingelen van een aantal daken nam hij ook 't vogelnestje, een holle boomstam ter hand. Vakkundig werden de oude Red Cedar shingles aangebracht. Om de strijd met de squirrils aan te gaan is het nestkastje op een PVC paal geplaatst.

Jasper bedankt voor al hetgeen je hebt teweeg gebracht op Blue Lake.

Leo 

 BlueLake

Eén gedachte over “Low season. Okt 28th , 2010”

  1. Ik kan het beamen: afscheid nemen van dierbaren wordt moeilijker als je ouder wordt. Mooi verhaal over de afscheidsavond en de special tribute aan Jasper. Hij heeft ook al veel over de afgelopen drie maanden verteld en ik weet zeker dat hij zijn belangrijkste ervaringen mee zal nemen in zijn figuurlijke rugzak door zijn leven, te beginnen in zijn verdere invulling van zijn sabbatical year. Jasper is nu veilig thuis en zit (na 14 uur bijslapen) weer gezellig met z’n vrienden bij te praten. Leo en Riny, bedankt voor de persoonlijke warmte die jullie aan Jasper hebben gegeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s