"De streekderby" Saturday Okt 30st, 2010

Zaterdag avond is in Canada voor de sport liefhebbers altijd de ijshockey avond. Zo ook gisteravond. Hans, had ons als beheerder van het Recreatie Centre, waar ook 2 ijhockey hallen in Hinton onder vallen, geinformeerd dat de streek derby Hinton Heat- Edson Ice op het programma stond. Streekderby ook al liggen de twee plaatsen bijna 100 km uit elkaar ze vreten elkaar op gewoon omdat er niets tussen ligt en het dus onze grootste bedreiging dus "vijand" aan de oostzijde is.

We hadden ons eerst ingedronken en gegeten bij Hans thuis, pittige mexicaanse taco's hielpen om onze zinnen aan te scherpen.  Dus fully loaded, Hans had al verteld dat er in de Arena niets te krijgen was,  trokken we rond half negen richting "Arena".  Toen we binnen kwamen was de strijd al enkele minuten gaande en de gemoederen al wat verhit. Zoals in elke streekderby was het fanatisme en de gedrevenheid ook groter dan de technische en tactische gaven.

Ice_Hockey 

Tot onze ontsteltenis stond Hinton al met 0-1 achter en ontstond er al snel een powerplay fase voor Edson waarbij Hinton met 1 of 2 man in ondertal verder moest voor 2 min. Dat kwamen ze overigens goed door doordat Edson totaal niet wist hoe ze dat moesten uitspelen.

Edson was scherper, kreeg gedurende de wedstrijd  veel vaker powerplay tegen maar ook Hinton had niet 't vermogen hier profijt uit te trekken. Het werd al gauw 0-2, waarna Hinton nog tegen scoorde maar zij liepen weer uit naar 1-3. Hans had ons nog zo overtuigd dat er op dit nivo niet gevochten werd maar in de 2e periode onstond er een heuse kloppartij, helaas voor ons een beetje in de uiterste rechterhoek van de ijvloer vlak voor de Skyboxes. De twee vechtersbazen konden zich rustig uitleven terwijl de drie scheidsrechters op 2 meter afstand hen welwillend hun gang lieten gaan totdat door vermoeienis de meeste klappen niet meer aankwamen en zij er een eind aan maakten door simpelweg op hun fluitjes te blazen. De twee konden de ijsvloer verlaten. De scheids gaf dit ook theatraal aan door met z'n handen boven zijn hoofd een douche straal welke op 't hoofd uiteenspat te immiteren. De twee dropen af, elk door hun eigen uitgang. Prachtig. Edson kreeg de schuld want ze moesten met 3 spelers verder. Hinton met 4. Dus een nummeriek voordeel waar ze wederom niet van wisten te profiteren. De barrels! We waren echt niet voor een verlies party gekomen……

In de twee pauzes kwamen er echte Zambonies, van een concurrend merk,  op de ijsvloer om de sporen van het geweld uit te wissen. Hans zag het goedkeurend aan, hoe de dame op de immense machine, 't spiegeltje poetste. Direct daarna komen de keepers om voor het doeltje alle ijs weer open te krabben met hun schaatsen om weer "grip"te krijgen.

De laatste minut van de 3e periode (ja ze spelen 3×20 min netto) zo waar een time-out aangevraagd voor Hinton. Totale wijziging van de strategie. Het was inmiddels 2-3, maar met nog een goaltje zou Hinton een verlenging afdwingen, want 'n gelijkspel kennen ze dacht ik niet. Dus keeper eruit en nog een speler erin. Edson had weer eens straf dus met 6 veldspelers tegen 4 tegenstanders. 'n Hilarische minuut maar de stand bleef gelijk, waarna de fluitisten weer floten en de spelers elkaar innig knuffelend weer 't beste toewensten in het verdere verloop van de competitie.

'n Beetje confused dropen ook wij af, bedankten Hans voor dit verschrikkelijke resultaat, en reden spoorslags naar huis om snel de TV aan te zetten om alle Europese voetbal nog even langs te zien komen.  Dat was met 'n half uurtje ook gebeurd. Bayern gewonnen, vdVaart verloren en een kapotte hamstring etc.

Daarna vonden we toch weer ijshockey op nivo: Washington tegen Calgary. Ook dat afgezien en toen naar bed, ver na middernacht.  Wat een emoties wat een avond….

Leo, zondag 11 uur in de ochtend. Nu ff 'n rondje hardlopen.

       
  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s