Terug van Holland. Friday Nov 19th, 2010

4e78fef5211
Na een druk verblijf, van zo’n 2,5 week, in Nederland is Riny afgelopen maandagnacht weer teruggekeerd naar Canada. Veel vrienden en familie kwamen langs, er moest het nodige aan en rond het huis in Vorden worden gedaan en natuurlijk ook links en rechts wat afspraken. Onze meisjes probeerden ook zoveel mogelijk aanwezig te zijn in Vorden hetgeen aardig is gelukt. Natuurlijk wilde Riny zoveel mogelijk met hen samen zijn. Dat is ook aardig gelukt zover ik het heb meegekregen.

Maandagochtend vroeg ben ik weggereden naar Edmonton om Riny op te halen. Toch altijd weer een ritje van zo’n 4 uur.  Ik wilde nog een houtkachel oppikken in Edmonton, welke via internet (in de stad inkopen is gunstiger) was gekocht, voordat ik richting Airport zou gaan. Dat ging allemaal snel. Rond 12 uur had ik ook al een hotel gebooked. Geen trek om na 1 uur ’s nachts nog richting Hinton te koersen. Riny miste al een nacht en nog een, zij slaapt niet in de auto, is niet lekker.

Na een kleine vertraging, met een aansluitend ritje van een half uur naar m’n hotel zaten we om half twee ’s nacht op de kamer, met een lekker welkomst wijntje. We hebben nog fijn een paar uurtjes elkaars belevenissen doorgenomen. Maar uiteindelijk moesten we om 4 uur toch een paar uur gaan slapen, waarna we om 9 uur alweer aan het ontbijt zaten.

Die 2,5 week blijk ik haar toch te hebben gemist. Ondanks dat ik hier met Maarten achterbleef en wel wat afleiding heb is zij toch degene die hier dingetjes normaal gesproken aan elkaar breidt. Dus ik was er op mijn manier nogal druk mee. We hadden een flinke groep welke annuleerde ’n dag voordat ze zouden komen, hetgeen weer ruimschoots werd goed gemaakt door de RCMP die met een groep van 35-40 native kids plotsklaps wel kwamen. Die klus hebben we met een geweldige inzet van Julie en ook Maarten goed geklaard. Tevreden klanten!

Zo’n 3-weekse periode van reflectie geeft ook weer een wat helderder kijk op zaken. Terugkijkend op het afgelopen jaar is Riny toch de vrouw  op de locatie die oog heeft voor alle organisatorische details en die me op een ongelooflijke en onverwachte wijze bijstaat in het runnen van Blue Lake Centre, terwijl ze ook zelf de handen de uit de mouwen steekt. Zonder haar had ik het niet gerooid ook met alle onverwachte ontwikkelingen welke we hebben gekend. We hadden buiten onze jaren als “echtelieden” nooit echt zakelijk samengewerkt. Dat is zeker wennen omdat we beiden onze eigen werkwijzen en ervaringen hebben ontwikkeld en opgebouwd in het verleden. Nu moesten en moeten deze opgedane  ervaringen worden gebundeld.  Ik heb een ontzettend respect gekregen voor haar motivatie, gedetailleerdheid in de aanpak, brede kijk op zaken, inzet, drive en daarnaast ook de persoonlijke touch voor iedereen en nog veel meer. Meer dan een vrouw uit duizenden, daar vind je ze niet zo vaak! ’n Geweldige vrouw waar ik trots op en blij mee ben.

Riny4

Nu ligt zij echter om 9 uur te pitten, nog bij komend van de jet-lag, met aansluitend enkele  korte nachten. Het is haar gegund c.q. het is noodzakelijk. Geeft mij de gelegenheid om dit verhaal te schrijven en met een scheef oog de Europese vrijdagavond voetbal competitie wedstrijden te volgen.

Maarten is nu met de Subaru naar Edmonton om zijn vriendin Josien van het vliegveld op te pikken.  1.5 uur vertraging hoorde ik.  Hij zal behoorlijk na middernacht binnenkomen en wellicht snel de koffer in duiken. Morgen vroeg bij de koffie zien we hen terug waarna we hopelijk samen de woodstove afmaken.

We kruipen vannacht allemaal maar dicht bij elkaar. Het zal tussen de -23 en de -25C worden. Er worden al dagenlang nog koudere nachten voorspeld maar het komt er nog niet van omdat er nog een warme wolkenhemel bovenhangt. Als deze openklapt wordt het nog kouder doordat de uitstraling van de aarde “weg” kan. Vergelijk ’t maar met ’s nachts even “bloot” in bed gaan liggen met een open raam in deze periode…….

Ben tussendoor met de woodstove in Maartens huis bezig. Binnenshuis is het klaar. Vandaag ondanks de -18C wel het dak ter plekke sneeuwvrij gemaakt en ’t gat afgetekend. Riny was vanmiddag even naar Hinton om Julie te helpen. Ik heb maar besloten dat ’t ’n beetje te frisjes is om ’n m’n eentje ’t dak op te gaan. Dus heb ik maar een rondje gelopen met de sneeuwschoenen. Krakende sneeuw van zo’n 15 cm, krakend ijs op de meren maar prachtig om in je eentje zo een tochtje van 8 km rond te lopen.

We kijken nu uit naar de komst van Josien, daarna in december Kim & Sebas.

Time  to publish voordat de dag voorbij is.

Leo

3 gedachten over “Terug van Holland. Friday Nov 19th, 2010”

  1. Mwoaaaoa, wat een lief verhaaltje!! Ik heb heel veel zin om te komen! Wil graag in een iglo slapen als dat te doen is 😉 Alleen nu even niet, haha, ben beetje ziekig 😦 Dus ga nu -lees 20.22!- stukje slapen… Morgen hopelijk weer fit om te werken!
    xxxx

  2. hoi lieve mensen,
    oh Leo, wat een ontzettend lief verslag over Riny, echt geweldig; kennen jullie het liedje: “een man weet pas wat hij mist, als ze er niet is”? Duidelijker kon jouw verhaal neit zijn, echt lief.
    lieve groeten, Riny jij ook van “onze”Chris, vanuit Wichmond van Gerda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s