Bonus malus. Dec’10

We komen nu in een wat rustiger, minder dringend, vaarwater. De gasten waar we zelf ook werk mee hebben zijn geweest dit jaar. Tijdens de kerst en nieuwjaar periode hebben we alleen gasten in de Lodge.

Heel blij waren we met de native groep kids welke onder leiding van de RCMP hier kwamen. Uit heel noord Alberta selecteren de politie districten een stuk of 4-5 kids tussen de 12 en 17 jaar die een dag of 4 op Blue Lake mogen doorbrengen. Kids die doorgaans geen enkele discipline kennen ondergaaan hier graag een gestructureerd verblijf met veel handcraftswerk, Low Rope Course vonden ze geweldig, cultuur, muziek, instructie hoe niet over de line te gaan etc. Hebben geweldig genoten. Ze bouwden een prachtige teepee.

Teepee
Zo’n grote teepee geeft altijd een mooi sfeerbeeld als de groep binnen komt en elke keer passert. Maarten verloor een weddenschap met een groepje jongens over een, naar zijn idee onmogelijk te nemen hindernis voor hun (postmanswalk). Eentje redde het toch en Maarten was veroordeeld tot een nachtje slapen in de teepee hetgeen hij graag onderging ondanks de -15C.

Na deze laatste groepen beginnen we natuurlijk wel weer over 2011 na te denken. Maar eerst eens rustig nadenken over wat te doen, daar kom je tijdens de topdrukte ook niet toe. Dat doe je ook tijdens allerlei kleine knutsel dingetjes zoals ’n Kachel in de Muskegg  . Die brandt inmiddels als een fakkel. Wat een hitte komt er van af en bijna geen propaan meer nodig.  We proberen nu het nuttige met het aangename te verenigen om weer een beetje bij te komen.

We hebben ook een video laten maken voor Blue Lake centre. Enkele dierbare gasten van deze zomer traden op als acteurs. Een eerste try-out is te zien op: Blue Lake Centre Video Ziet er wat ons betreft al heel fraai uit.

Maarten gaat 21 dec weer naar Nederland en probeert nu nog even wat tijd te besteden om in het Wilmore Park rond te kijken. Daar willen we volgend jaar nog wat tripjes maken. Er ligt nu alleen een flink pak sneeuw en het is wat fris. Maar hij heeft een cabin gevonden op kaart. We hebben hem vannochtend samen naar Rock Lake gebracht. Er lag behoorlijk sneeuw dus ’n rit van 1,5 uur, zonder dat we vast hebben gezeten. Rond 11 uur hebben we hem afgezet in de middle of nowhere maar op de grens van het park. Wij de sneeuwschoenen onder en hij de skies. Alle bagage heeft op de slee gepakt. ’n Hebbedingetje van $13,95, met wat touwtjes kost dat al gauw zo’n $15. Maar goed ’t is ’n hobby en je mist een zware rugzak ook al is het maar voor 2 dagen.

Wilmore_park

Op dit punt hebben wij op de terugweg een klein doorsteekje gemaakt naar Rock Lake en een mooi uitzichtspunt waarvan iets verderop wat foto’s.

We zijn met hem meeglopen tot op de eerste bult. Voorzichtig wat buffelen. Omdat hij toch wat onder tijdsdruk stond om voor ’t donker de cabin te halen op “Eaglesnest” hebben we daar afscheid genomen. Heuvelaf maakt hij meer snelheid op de skies dan wij.

Spot-2-sattelite-tracker-large Gister hebben we nog een klein apparaattje gekocht waarmee je heel simpel kunt communiceren. Er zitten 3 knoppen op.

 1. ’n Druk op knop 1 zend een bericht naar m’n PC met een vaste mededeling : “Alles wel hier” + de geografische coordinaten.
 2. Knop 2 is de help knop. Dan zend tie ’t bericht: “Kom me halen” + coordinaten, dus iets echt niet goed maar niet catastrofaal.
 3. ’n Derde knop is 911. ’n Algemeen noodsignaal + coordinaten. Alled reddingsdiensten komen automatisch op gang.

Gisteravond uitgetest behalve de laatste functie. Werkt prima. Vandaag 2 keer bericht 1. Prima toch?

Op de terugweg op het uitzichtspunt.

Riny5

Naar het westen.

Riny6

Naar het oosten.

Daarna naar de auto terug. terug gereden naar het begin van Rock Lake of eigenlijk Rock Lake Lodge, waar we in ’06 al eens zijn wezen kijken om te kopen (nog steeds te koop). We zaten destijds op de veranda van de cabin en de kuddes deer  en wapiti’s kwamen ’s avonds voor langs de cabin paraderen. Nu lag een grote kudde van misschien wel 40 exemplaren tussen wilgenstruiken te zonnen. Prachtige plaatjes.

Wapiti-3

Wapiti-4

Wapiti-5

De beestjes maken zich echt niet druk om ons en m’n fotografie alhoewel het wel jacht seizoen is. Sommigen blijven tussen de wilgen liggen, maar alle koppies kijken waakzaam in onze richting. We hebben er een tijd naar staan kijken.

Daarna terug naar Blue Lake. Was een mooie ochtend, wat slipperig, soms wat veel sneeuw maar wel genoten. Bonus …

Nu een wijntje drinken want Kim is vandaag jarig. Vanmorgen hebben we haar verrast met een telefoontje op haar werk. Proost!!

Leo

Eén gedachte over “Bonus malus. Dec’10”

 1. hoi lieve mensen,
  ik heb net de video bekeken, ik moet toch bijblijven, nietwaar? Wat mij betreft, ik vind ‘m mooi hoor, veel bekende dingen van de afgelopen jaren die ik erin terug vind. Goed hoor.
  Na een beetje dooi om de vorige smeertroep weg te krijgen, sneeuwt het weer en komt de volgende vorstperiode er aan met de daarbij horende gevaarlijke toestanden.Ik heb van een val in de vorige week een enorm grote blauwe plek op mijn heup. (Gelukkig niet gebroken, dus niet klagen) Gatsie, ik heb er nu al genoeg van, kun je nagaan,de winter moet officeel nog beginnen.
  Heel even wat anders: TC in Apeldoorn sluit met maart a.s. Jammer maar helaas.
  Lieve mensen, bij deze wens ik jullie ook alvast heel fijne “warme” kerstdagen en een super 2011. Het ga jullie goed, liefs van Gerda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s