Nieuw jaar nieuwe kansen. Jan. 1st, 2012

Inmiddels alweer aangeland aan 2012. We wensen iedereen een gezond en succesvol jaar toe vanuit de foothills van de Canadese Rockies.

Eind vorig jaar, december was qua klandizie een rustige tijd, met de kerst en oud en nieuw wel een paar groepen gehad. Omdat het toch wel wintert ben je altijd bezig om de zaken dooi te houden, te controleren of alle verwarmings toestellen nog steeds meewerken maar ook met zaagwerk, ondanks dat februari pas de sprokkelmaand is, nu ook doende om alle trails vrij te houden van bomen. Tevens is dat zaagwerk de voorbereiding voor ’n eventuele volgende winter. De huidige wordt vooralsnog als mild beschouwd, ondanks dat het afgelopen nacht nog 25 graden vroor.

Kampvuur overwegingen voor de kerst.

Zo voor de kerst kom je tot wat overpeinzingen over het jaar maar ook voor de kerst.

Riny loopt rond met de camera alhoewel er niet veel nieuws is te fotograferen. Het wild laat zich deze winter weinig zien. Maar wellicht is dit zelfbescherming zo kort voor de kerst. ’t Wild weet natuurlijk niet dat ik nauwelijks bewapend ben hier.

’n Punt van overweging is ook wat we met de kerst zullen eten. Omdat we ’n groep van een man of 25 in de Lodge hebben is uit eten gaan geen optie. Policy is: Zodra er klanten zijn laten we hen niet alleen op locatie. Er treden altijd onverwachte situaties op.

Zomaar ineens komt de vraag of ik niet iets heb om wat gemakkelijker en sneller ’n hockey arena op Blue Lake te maken. De groep deed het met de handschuiver. Omdat het ijs slecht was had ik er van afgezien. De dikte was wel goed (35cm) maar het oppervlak heel ruw. Maar goed wel geschikt voor dikke hockey schaatsen, dus heb ik maar een soort oval gemaakt van zo’n 50*70 meter met onze sneeuwschuiver voor de 4WD quad. Daar waren ze heel blij mee.

Maar goed; ’t kerst diner. Plots klaps wordt de rust verstoord door “ons” overstekend konijn. We zien ‘m (weet niet of het een hij of zij is) ’t gehele jaar door zo nu en dan. Hij ziet eruit als een konijn maar na een uitgebreide zoektocht hou ik het op een snow shoe hare. Ook wel rabbit genoemd?? Ja vreemd.

Hare
Snow Shoe hare. Maar nu begin januari nog steeds niet echt mooi wit!

“Hare”, omdat ie de laatste maanden wit is geworden of bijna wit en dat is een eigenschap van een haas alhier. Lijkt wel een beetje een kruising maar dat kruisen vertrouw ik de pure natuur hier niet toe.

Maar deze is zo schattig en donzig dat ik na 50 jaar, ’n update van Yoep’s “flappie , niet over m’n hart kan verkrijgen.

Terugkomend op de kerstdish dus besloten om een zalm voor Riny en een mooie steak te halen voor mezelf. Ik had aangeboden om de kerstdish te verzorgen terwijl Riny druk was met ’n andere kerst puzzel.

Kerst puzzel

Zo’n puzzel is ook een hele klus en het vergt doorzettingsvermogen.

De kerstdish voor twee is meer een uitdaging.

  • Voorgerecht: Geroosterde broodjes met geitekaas en honey
  • Hoofdgerecht: Steak / Salmon met zelfgemaakte aardappelpuree, coleslaw en sugarsnaps (soort peultjes)
  • Dessert: Cheese cake met roomijs

Om het wat te vereenvoudigen zou Riny het voorgerecht doen en omdat we de timing zelf in de hand hadden hebben ’t toetje ’s middags al genomen.

'n passend pannetje

De steak was wel een klein probleem; moest er een passende pan bij zoeken.

 

Maar op ’t bord kwam het weer goed uit.

Maar past uitstekend op ’t bord.

 

en de zalm van Riny ook.

 

 

 

 

 

 

Met een lekker wijntje erbij was het helemaal goed.

Onwillekeurig gaan de gedachten ook naar alle familie en vrienden in Nederland. Daar hebben we samen op getoast. We zitten wat verder weg maar rondom huis zijn verschillende mensen toch druk om e.e.a. soepel door te laten lopen, Tonnie en Ernst zijn druk geweest met huis en tuin in Vorden. Onderhoud, schoon houden en de tuin etc..

Het uitzicht is inmiddels behoorlijk aangepast. Niet dat zij daar aan hebben bijgedragen tenzij ’t opruimen van het blad daaronder valt.

Vanuit ons raam nu rechtstreeks uitzicht op het voormalige stations gebouw.Nu het gedeelte in de grond nog. Daarna de wederopbouw van een nieuw uitzicht.

Naast deze zaken benieuwd wat het nieuwe jaar ons brengt………………..

Leo, 1 jan 2012.

Eén gedachte over “Nieuw jaar nieuwe kansen. Jan. 1st, 2012”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s