Treadmill of life. Jan. ’12

Er zijn zo van die bezigheden welke zich jaarlijks herhalen. Minder leuke dingetjes maar ook evenementen waar je in de “treadmill of life” naar uit kijkt.
Op de eerste fatsoenlijke zondag van het nieuwe jaar, dus als je niet onmiddellijk de wisseling van het jaar nog in de benen hebt, heb je dan de “Survival van Beltrum”. Omdat we hier toch in een wat rustiger periode zitten en we FB soms ook een beetje volgen ontkom je er niet aan. Anderzijds boeit het mij ook nog altijd enorm. Met de survival obstacle course imiteren we het hier een beetje maar het echte werk blijft ’t wat dat betreft in Nederland en België. Bewust noem ik België erbij.

Ook geconstateerd dat voor de derde keer op rij de Belg Cooman de winst opstreek. Maar er zijn ongetwijfeld heel veel winnaars geweest. Velen “mopperden” over de drek zoals het aldaar heet. Maar het maakt de run wel legendarischer. Door de uitslagen bladerend zie ik goede prestaties van legendarische doorbijters: Wilfred!!, Joep, Marcel, Paul en Lia. Maar ook bij de recreatieve lopers Patrick, Hans t H., Herbert, en Floris. Te veel om op te noemen. De uitslagen zijn onder voorbehoud dus de complimenten ook. haha. Je weet nooit welke aap er uit de mouw komt, als we aan vroeger denken………….? Bij deze doorbijters ook de track record houders op Blue Lake. Daags van te voren nog bouwen, ’s morgens de puntjes op de “i”, en dan nog zo presteren!

In Nederland veel regen, alhier ’n zachte winter tot op heden. De laatste week relatief hoge temperaturen. Overdag tussen 2 en 10 graden boven nul. ’s Nachts soms ook boven nul maar meestal een aantal graden vorst. Gisternacht weliswaar -15C maar dat is eigenlijk ook niks. Dus er is op de wgen en paden al wat gedooid waardoor het glad werd. Vrijdag nacht eerst wat lichte motregen eroverheen gevolgd door een lichte sneeuwcoating. Gevolg alles spekglad!! Dus buiten lopen en wandelen is bewegen in risico gebied. Ook op de lakes is het glad. Ook geen XC-skie sneeuw.

Om toch wat te bewegen hebben we een treadmill verworven. Psja zo heet zo’n ding hier.

Oftewel een loopband. Was ik nooit een liefhebber van maar je moet wat. Liever met de neus in de wind. Dus nu dagelijks op de band beginnend met een half uurtje. Ook Riny is ermee begonnen, nu is het iedere keer: “Ik eerst…..Nu wil ik……mag ik?…….Nog een keer? ……etc..

Nou we komen er wel uit. Voelt wel goed als je weer wat gedaan hebt al voelt het ook een beetje kunstmatig.

Daarom zijn we vanmiddag ook weer buiten (samen op zo’n band vonden we beiden maar niks) gaan wandelen.

Dus even naar Gregg Lake. Dat is het grootste van de vijf meren om ons heen. 10 minuten rijden met de auto. Aan de overkant van het meer zie je enkele trucks staan. Rijden zo over het ijs, met de geplette sneeuw, wat dooi en weer vorst, is het spekglad. Dus we lopen een eind om het meer over een glibberig pad. Het is ook boven nul, daar waar de Creek het meer instroomt is tie zelfs open. Er staat ter plekke behoorlijk wat stroming. Verder is het ijs meer dan ’n foot dik (30cm) zeiden de vissers.

Riny pakt nog een paar zonne straaltjes mee.

 

 

 

 

 

 

Over het ijs hoor je soms de scheuren erin springen ondanks de ijsdikte. Het klinkt als een “zingende” walvis diep onder het ijs. Door de zon staat er veel spanning op het ijs. Als je erop staat beangstigd dat als je het niet gewend bent.

Traffic

Maar dan zie je een 2 ton wegende truck rijden en is alle twijfel weer weg.

Zij hebben de hele dag gevist. Boren een gat in het ijs van zo’n 20cm rond en met een draadje en ’n blinker halen ze de grootste snoeken eruit. Zover ik weet gooien ze die er ook weer in. In dat gat dan. Het leven van die snoek wordt vervolgd, ’n volgende keer wat alerter. Treadmill of life alhoewel zo’n beest meer zwemt.

Leuke wandeling, niet te koud, blue sky en een lekker zonnetje. Het is ook weer eens een andere wandeling. De duck trail alhier, rondje Blue Lake, rondje Cache Lake, Kelly’s Bath tub het zijn allemaal rondjes die we goed kennen. Je zou zeggen plat getreden maar dat zijn ze niet. Na elke sneeuwbui is het weer een onontgonnen maagdelijke schoonheid. We proberen het elke keer weer, inderdaad: “de treadmill of life”

Leo. 8 Jan, 2011

PS

Ik had er een foto van haar of mij willen toevoegen maar beide plaatjes hebben de censuur niet gehaald ……………. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s