Weather forecast Mondaynight: -46C 15 Jan.’12

In vorige stukjes wel eens gememoreerd dat we een milde winter meemaakten evenals in Nederland. Maar…..ook in Nederland wordt frisser weer voorspeld meen ik gezien te hebben.

Nou dat is in Hinton Alberta ook het geval.

Vandaag sneeuwt het een beetje, flurries, zeg maar wat lichte sneeuwbuitjes. Maar de nachten zijn lang. Van half zes ’s avonds tot half negen ’s ochtends zo’n 15 uur. Maar dat zien we morgenochtend wel ook al wordt het sneeuw ruimen bij -25C. Zie de Weather forecast website. Grappig; gister werd -14C voorspeld en het is -24C in Hinton. Bijkomend probleem is de werkelijke situatie hier op Blue Lake Van de voorspelde temperaturen moeten we er hier minstens 2 a 3C aftrekken omdat we een paar honderd meter hoger zitten. Ook ca 25km noordelijk van Hinton en tevens in een soort dal achter een heuvelrug alwaar de kou blijft hangen.Zo te zien kan het de nacht van maandag op dinsdag -44C in Hinton worden dus hier -46C. Dat betekent toch ruim 60C verschil binnen / buiten.

Maar goed het zijn slechts voorspellingen. Maar we verzamelen toch maar wat hout binnen en komen die dagen niet de deur uit, hoop ik. Overdag even de andere gebouwen checken of de propane gaskachels nog werken. Vanwege de milde winter was de propane prijs de laatste week behoorlijk naar beneden gegaan (weinig vraag), dus de tanks weer vol. Maar ze zijn zo ook weer zo leeg.

Tijdens de kerst en oud/nieuw hadden we hier gasten dus geen mogelijkheid om weg te gaan en zelf wat te genieten. Afgelopen weekend wilden we naar Edmonton maar vanwege onverwacht bezoek van mogelijke samenwerkings partners ging ook dat niet door.

Vanmiddag daarom samen maar een gezellig barretje opgezocht, we hadden al zo’n 3 maand binnen gezeten. Er was een JAM session waarbij iedereen die een muziek instrument kan bespelen deel kan nemen.

JAM session.

Ik heb nog niet het idee dat ik er werkelijk een bespeel dus ik beperk me tot het nuttigen van ’n biertje en Riny een wijntje. Muziek luisteren op deze wijze is een lekker ontspannen gebeuren met allerlei songs van de 60-70’tiger jaren. Qua spelers zitten er ook grappige “exemplaren” tussen. Was even genieten. We zijn wel op tijd weer richting Blue Lake gegaan omdat het sneeuwde.

Kijken wat het de komende dagen geeft…………en de komende zomer: Qua Patet Orbis

Leo, Hinton Jan. 14th, 2012.

 

 

2 gedachten over “Weather forecast Mondaynight: -46C 15 Jan.’12”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s