Valentijnsdag. Feb. 14th, 2012

” Happy Valentijn “ roept iedereen op zo’n dag als gister. Daar hebben wij als Nederlanders niet zo veel mee. Nog niet althans. Op een andere wijze word ik herinnerd aan ’t slippertje 3 jaar geleden, op Valentijnsdag (14/2/09), in de heuvels ten zuiden van Bristol in Engeland. ’n Uurtje hardlopen rond Crooks peak eindigde met een afgescheurde pees van de quadriceps naar de patella. Gedurende deze 3 jaar heb ik telkenmale wel geprobeerd om weer even hard te lopen. Maar de coordinatie in het linkerbeen liet zoveel te wensen over dat van voldoende progressie boeken nauwelijks sprake was. Maar nu zijn we toch, dankzij de treadmill, ja wie had dat gedacht, een beetje aan het hardlopen gekomen. Inmiddels al enkele keren ’n denkbeeldig rondje Vorden gelopen op de loopband. Een keer op een mooie zondag middag naar Hinton geweest en de Beaver Boardwalk gedaan. Dat was maar een half uurtje maar voldoende om te ervaren dat buiten lopen weer iets anders is dan een loopband. Gister een rondje Jarvis Lake gelopen. De Highway is natuurlijk schoon maar niet echt lekker met die langs scheurende trucks. Daarna de gravel road met 10 cm sneeuwpack en door het bos terug met enkelhoge sneeuw. Al met al voldoende voor ’n uurtje waarvan ik de naweeën vandaag nog wel voel. Maar er is een begin en enige progressie. Riny loopt zo mogelijk nog beter.

De winter “kwakkelt” hier ook maar voort, om het er toch even over te hebben. Afgelopen nacht toch wel weer -22C. Laatste weken weinig sneeuw. De laatste “ruiming” is alweer meer dan een week geleden. Overdag is het rond het vriespunt tegenwoordig. Ondanks het weekje met wat extreme kou (met ’n dip van enkele nachten -44C) in januari is het vergeleken met vorige jaren een relatief zachte winter…….gelukkig. De zon komt alweer wat hoger, net over ons huis heen, dus we hebben alweer enkele keren ’n uurtje buiten gezeten. Ondanks dat toch wel weer wat bevroren waterleidingen en riolen.

Vorige week zondag buiten in de sneeuw rond ons bekende kampvuur ’n BBQ georganiseerd met Julie en Pete en Dillan (kleinkind) en Xhiu (hun Chinese exchange student). Beiden al flinke tieners. Julie had het idee van een buiten BBQ hetgeen uiteindelijk resulteerde in een bijeenkomst rond ons kampvuur.

Dan heb je wel alles bij de hand. Gisteravond wederom met Julie & Pete & Xhiu ’n Valentijns diner genoten bij………..de Chinees in Hinton.

’n Koelkast is niet echt nodig

Afgelopen week naar Edmonton geweest om de bestelde dubbele convection ovens op te halen. De oven welke we hadden was wellicht 30 jaar oud, viel hier en daar uit elkaar, thermostaten deden het niet meer en de temperatuur verdeling in de oven was naadje. Verder nog wat bijkomende kwalen.

Onderweg, tussen Edson en Edmonton, komen we langs ’n bekende buffalo farm. Maar daar lopen ze altijd ’n kilometer of zo van de weg af in een heel groot weiland. Nu zagen we er een groot aantal lopen van een andere farm dicht bij de Highway.

’n Flinke kudde buffalo’s.

Dus even off the road en wat plaatjes geschoten.

Ze worden wel bijgevoerd, moet wellicht ook wel want ze hebben onvoldoende ruimte om verder te zoeken naar verdroogd gras in de winter. Uiteindelijk worden ’t ” bison burgers” en die moeten wel van voldoende omvang zijn.

Nu vlak voor ons vertrek dus eindelijk een nieuwe oven. Op ons kleine aanhangertje kon die wel mee alhoewel ie zo’n 500 kg woog. Met de heftruck geplaatst en goed vast gebonden. Na 25 km alle sjor materialen checken. Als piano snaartjes zo strak. Ik leg toevallig ook ’n hand op de banden en constateer dat de rechter meer dan handwarm is. Op de Harley vind ik dat wel fijn; meer grip bij het bochtenwerk. Nu voelde het niet goed want slechts een van de twee smalle bandjes was goed warm. Van de Highway af en een tankstation gezocht en er “wat wind” bij in gedaan hetgeen hielp. Voorzichtig met 90km/uur verder richting Hinton. Op Blue Lake gekomen de lading met Gordon gelost en de volgende dag met een dolly naar binnen gereden. Op de kant ging t net door de deur. Nu nog samenbouwen en op elkaar zetten. De lokale loodgieter doet het gasleiding werk, en dan proefstoken. Wellicht krijgen we nog een groep waarmee we dit kunnen uit proberen.

Onze native marketing mensen zijn begin dit jaar plotsklaps in het huis naast het onze ingetrokken en inmiddels alweer twee maanden aan het werk om klanten te werven. Zij beloofden heel wat nieuwe klanten maar tot op heden heeft het helaas nog niets opgeleverd.

We zijn onze terugreis aan het voorbereiden. Krijgen alles niet mee in de vliegtuig bagage dus zoeken we wat alternatieven. Ook kijken we hier nog naar wat mogelijkheden. Er zijn wel een aantal leuke B&B’s te koop zowel in Hinton als wel elders in Alberta maar ook in BC. We kijken ook naar wat soortgelijks als nu maar dan met wat meer outdoor opties.

Krijg zojuist een telefoontje van een man uit Grande Prairie, ten einde raad. Wil komend weekend nog uit met z’n geliefde maar kan geen kamer vinden in deze omgeving. Alhoewel we in principe alleen groepen aannemen groter dan 10, heb ik dit stel maar geaccepteerd. Krijg t creditcard nummer etc. Half uur later belt ie terug of ik iets in hun cabin wil zetten hetgeen ik eerst maar half begrijp. Half a dozen of roses and a bottle of Champagne.
Nou dat kan geregeld worden.
Rozen kun je per stuk kopen in town maar ook per bos.

En passant ook een mooie bos thuis.

Dat is pas een Valentijns geste !

Leo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s