2004-Verslag Wim Bouwmeester.

2004.  Verslag Wim Bouwmeester. Organisator van de trip

Donderdag 13 mei 2004

Met zeer veel vreugde kijken Ina en ik terug op het afgelopen weekend. We hebben echt het gevoel dat er iets moois is neergezet met dit concept. Dit smaakt naar meer! Toch zal ik me beheersen om jullie niet te vermoeien met een nieuw idee. Per slot van rekening hebben we het allemaal altijd erg druk.

Het blijkt wel dat een weekend geen honderden euro’s hoeft te kosten. Onze kosten zijn gedekt. Gezien de slijtage aan de fietsen is het achteraf toch niet zo low budget als gedacht.

Behalve het weer vrijdag en de salamiworst die 3 dagen over datum was heb ik geen negatieve kanten kunnen ontdekken. Ja, de telefoons deden het geen van allen, waardoor rare situaties konden ontstaan, maar creatief als we met z’n allen zijn hadden we hier ook een oplossing voor.

Een aantal mensen hebben de route maar gedeeltelijk kunnen fietsen door ziekte of blessure.

Frits heeft de drain alweer uit z’n arm en hoopt deze week te kunnen fietsen. Volgende week gaan de hechtingen eruit. Dit geldt ook voor Henk-jan.

Mijn fiets heeft behoorlijk te lijden gehad van de tocht. Dit is een afspiegeling voor alle fietsen.

Vrijdag, Wim G.K. is jarig. De hele dag regen. Twee dagen in het jaar regent het de hele dag! Dit maakte dat je af en toe het gevoel had op een hometrainer te zitten en alleen maar met het fietsen bezig was. Jammer van de vele panorama’s die we gemist hebben. Pauzes werden genomen, maar niet langer dan 5 minuten. Door deze weersomstandigheden had Martin aan het eind van de dag er ‘de zakken van vol’ en Jasper ‘de pijp leeg’.

BAD IBURG

Marcel en Johan hadden elkaar gevonden in een onderlinge competitie. De winnaar is vooralsnog niet bekend. Feit is dat de oudste het meest fanatiek was.

Frans heeft een aflevering van Jackass live verzorgd door zonder remmen een afdaling te maken en geprobeerd om de andere kant van een drukke weg te bereiken, haaks eroverheen. Dat lukte. Onze conclusie; steek een weg snel over, de kans dat je geschept wordt is minimaal. Don’t try this at home!

Frans

Leo en Han hadden mazzel dat ze voor de tijd de cursus boomwortelherkenning hadden gevolgd, anders waren ze in Rheine uitgekomen (komt me overigens bekend voor).

Henk-Jan heeft na een glijpartij 1 kilometer voor het einde van deze dag besloten de volgende dag niet meer te starten. Een ziekenhuisbezoek was nodig voor de hechtingen.

De warme douche was een welkome afwisseling op de koude die de hele dag duurde. De kinderen hebben zich ook prima vermaakt in het grote huis en pony rijden in de overdekte bak. Heerlijk was het eten, bereid door de dames! De werkbriefjes die Ina gemaakt had, zijn overbodig geweest. Iedereen heeft spontaan geholpen.

24.00 hr lag iedereen in bed.

Zaterdag, de dag van de bezienswaardigheden en Aukjes verjaardag. Het weer is perfect. Wakker geworden door een koe en Ed de kicking horse.

In Bielefeld stonden onze vrouwelijke supporters en in het dierenpark troffen we er ook een aantal.

image003

SPARRENBURG IN BIELEFELD

Bennie besloot al kokhalzend op te geven bij de sparrenburg alwaar hij bij Wim Sr in de auto kon stappen. De groep van 10 fietsers werd nu opgesplitst in 2 groepen. Wim G.K. vond dat 1 persoon ook een groep is. Hem troffen we later in een dorpje aan. Lang heeft deze splitsing niet geduurd. Frits zadelpen knapte af tijdens een afdaling. Een flikflak en een dubbele Rietberger was het gevolg. Jammer dat Frits op 7 kilometer voor de finish op moest geven.

Dapper heeft hij van het Hermannsdenkmal tot aan de Externsteine de route vervolgt om uiteindelijk toch te besluiten de strijd op te geven. Hulde voor dit doorzettingsvermogen!

image005
HERMANNSDENKMAL
DSCN2342
EXTERNSTEINE

Op zich was het niet verkeerd dat Frits bij de Externsteine uitstapte, nu kon Frank zijn fiets gebruiken om de route te vervolgen. De derailleur van Franks fiets was doormidden gebroken. Bennie stapte hier ook weer op de fiets. Frits is bij Wim Sr in de auto gestapt om later een ziekenhuisbezoek af te leggen. Daar werd, door zijn gebrekkige Duits, een rectaal onderzoek verricht op zoek naar die zadelpen.

Zwaar vonden we allemaal de klim naar het Hermannsdenkmal. Gelukkig stonden daar alweer onze twee supporters. Bedankt dames!

DSCN2338

Op de Velmerstot, ons eindpunt, werden we opgewacht door een aantal mensen, waaronder Marcel en Johan. Ze waren een uur of twee geleden hier gearriveerd.

VELMERSTOT

image009

Fam. Klein Gebbink wilde na het eten terug naar huis om Aukjes verjaardag de andere dag thuis te vieren. Helaas voor hen kwam Marita pas om 23.45 hr terug van het ziekenhuisbezoek met Frits. Het schijnt dat ze om 3.00 hr thuis waren. “Frank had zondag wallen onder z’n ogen” vertelde zijn zus.

Zondag heeft een vijftal een half uurtje gelopen. Altijd weer glooiender dan gedacht daar in die heuvels.

Na opgeruimd te hebben en de volledige grundliche inspection von der Naturfreundenhauschef te hebben volstaan zijn we met de liefhebbers naar de Externsteine gegaan. Het afscheid volgde daarna.

Deze tocht heeft wel enige verbazing en erkenning opgeleverd. De verbazing dat een mens deze route in 14 uur kan fietsen. De erkenning dat, mocht je er nog aan twijfelen, Fons en Marcel deze bikkels zijn die het in een dag gefietst hebben. De erkenning voor mij dat ik deze weddenschap wel aan kon gaan, de kans van slagen zou toch minimaal zijn?

Wim Sr, Ina, Eva, Romy en ik bedanken jullie (ook de achterban) voor de waardebon en alle moeite die jullie hebben gedaan om dit weekend tot een leuke herinnering te maken.

Wim Bouwmeester

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s