The first days 5 Mei ’09

De 29e exadt om 9 uur staan Hans en Netty voor de deur van het hotel. Zij hebben een website welke ik al wat had bestudeerd dus ik herkende hen en wist al wat belevenissen van hen. Dat het eerste jaar moeilijk is kon ik wel bevroeden. Ook bij hen dus. Dat zal bij ons ook wel komen. Zowel zakelijk als prive m.b.t. allerlei procedurele dingetjes.

Met de van Klaverens zijn we eerst maar begonnen met koffie. Daar kletsten we zo maar 'n uur vol. Daarna nog wat boodschappen links en rechts en voor je het weet is het 12 uur voordat je op weg bent. Onderweg nog 'n broodje halen bij de subway ((zo'n duikboot broodje 12" ( of te wel 1 foot) belegd met lekkers naar keuze)). Daarna nog een uur naar Hinton. Eerst Netty thuis afzetten + wederom koffie en het huis bezichtigen. Kortom 'n goed gevoel overgehouden aan'de eerste ontmoeting.

Daarna naar Blue Lake. Hans zet ons af bij 't hotelgebouw "Powder Creek" en vertrekt met de afspraak dat we elkaar spoedig weerzien en dat we voor elke (on) mogelijke vraag bij hen aan kunnen kloppen. Dat is natuurlijk perfect.

Daarna Sandy en Jerry opgezocht. We vinden Sandy in de Main Lodge in het kantoor. We schudden de hand en direct start de overgave en uiteenzetting van de Main Lodge met alles wat ermee samenhangt en hoe alles werkt. Na enkele uren stoppen we en doet Riny in de Powder Creek haar jas uit. Dat is nog eens met de deur in huis vallen. Geen minuut verspeeld.  Sandy verteld en passant dat zij geen 9 dagen blijft inwerken maar na het weekend direkt vertrekt. Tevens dat 2 geplande koks niet komen hetgeen betekent dat we terugvallen op 2 parttime senioren. Dat valt natuurlijk rauw op 't dak. Maar goed we geven geen kik, melden wel dat dit niet conform was en teleurstellend. Het eerste weekend is proefdraaien met enkele kleine groepen. Dat wordt een steile leercurve.

Ons gerenoveerde huis is ook nog niet klaar. We betrekken 'n kamer in het hotelgebouw. Dat zal nog wel een paar weken duren.  Er wordt gesproken over "a few days". Het wordt wel mooi. Het huis is opgetrokken uit 10 cm dik Red Cedar hout. Aan de buitenzijde geisoleerd en met kunststof panelen afgedekt. Dat laatste is niet fraai. Er worden nu nieuwe ramen ingezet. Beter geisoleerd en voorzien draaimechanisme. De kunststof panelen maar overschilderen van de zomer.  Binnenzijde de meeste wanden Red Cedar. Is wel donker maar mooi hout. De nieuwe keuken en badkamer zien er goed uit evenals de nieuwe luchtbehandeling en CV.

Vandaag 1 mei begon de nieuwe groundsman. Hij doet onderhoud aan trails, wegen, bos en allerlei hand en spandiensten. Zeker de eerste maand hebben we dat hard nodig. Britney is terug voor de frontdesk oftewel schoonmaak van cabins en hostels en de Main Lodge en werk aan de balie en keuken ondersteuning.

Kortom er is veel werk aan de winkel.

Het weer is schitterend sedert onze komst. Elke dag zon en de laatste sneeuw smelt snel. Dit weekend rond de 20 graden.

Leo   

3 gedachten over “The first days 5 Mei ’09”

  1. Leuk om te lezen! Nu nog wat mooie foto’s erbij als jullie daar tijd voor hebben! Wel echt vervelend van het huis.. maar wordt nu vast extra mooi. Ga morgen een webcam en microfoon kopen dus gaan dan snel skypen! kus!

  2. Hey, Leo en Riny
    Yeah that’s Alberta.
    No panic, you’ll be fine!

    Doe Jerry, Sandy, July, Nathan ,Brintney, Bryan en alle anderen de groeten van ons en pak een fles Yukon Jack of Rose samen met ze. Da’s altijd goed om het ijs te breken. Hoewel Bryan meer van een ‘wet’ is.
    Cheers,

    Raoul & Margot

  3. Hoi Leo en Riny,

    Als echte Hollanders met gezond verstand en handelsgeest laten jullie je niet van de wijs brengen door wat startproblemen.
    Fijn dat we jullie zo kunnen volgen.
    Lieve groet,
    Jenny

Plaats een reactie