Onderdak. Aug. ’09

Aanvankelijk was het idee om de dakrand wat uit te breiden. Ehhh nee geen vergunning gevraagd. We zijn ten slotte in het wilde westen van Canada. Met alle gebrainstorm moest het uiteindelijk wat hoger beginnen en in een iets andere hoek. Vier staanders eronder met een ter plekke gelijmde ligger. De gordingen (22x) voorzien van een soort van verlenging halverwege. Daarover multiplex platen en daarover de shingles. Uiteindelijk een pracht van een veranda eigenlijk maar wel voor het brandhout. Zo breed mogelijk (2 mtr) met voldoende overstek zodat ’t hout droog blijft ook met sneeuw. Een stelletje pallets eronder en nu hout zagen.

DSC_0093

Ernst doet nog een laatste check. Allemaal te lood en recht. De meisjes hadden e.e.a. al mooi geschilderd.

Het eerste hout ligt al klaar om gekort te worden.

Dan wordt het tijd om het hoogste punt te vieren en de oplevering tegelijk.’n Heel gezellige pizza party. Ernst en Tonny zijn nogal gek op en met elkaar en hebben er lol aan om ook de 28 m3 gevuld te krijgen.

Hebben tussendoor nog een uitstapje naar Hinton en Jasper.

DSC_0094

 

’n lekkere Canadese (BC) wijn. Is weer eens iets anders dan die Rose van de super. Het Canadian bier doet het goed.

Diny en Henny zijn behoorlijk aan het cleanen geweest. Ook ’t restaurant ontkomt er niet aan. Nu vrijdag middag 28/8 zijn de laatste gasten die een drukke periode afsluiten weg. 1 dag rust en dan de volgende.

DSC_0098Eigenlijk is het wel lol samen. ’s Ochtends druk in de weer en ’s middags eropuit om iets nog leukers te doen. Vanmiddag de boardwalk in Hinton. Op en rond ’t meer bij Hinton ligt tussen en rond de beaverburchten een uitgestrekte houtenvlonder waar vanaf het een prachtig uitzicht is. 

Blij dat het zover klaar is. Nog blijer dat er ook hout in de buurt komt. Het rondje met de conservation officer heeft vruchten afgeworpen welke nu geplukt moet worden.

Hans en Netty van Klaveren steken ons ook telkenmale de helpende hand toe.  Waren afgelopen weekend ook even hier toen Netty jarig was.  ’n verhaal op hun site.  http://www.3folium.com/

Gr. Leo 28/8.

n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s